Muntenverkopen stijgen fors

Je kan niet wegsteken dat de vrees voor een renteverhoging van de Fed de markt van de edelmetalen onder druk heeft gezet.

In mei verloor de goudprijs immers 6% terwijl het zilver 10% heeft moeten prijsgeven. Maar als we kijken naar de cijfers year to date, dan mogen we echter niet klagen. Beide edelmetalen doen het nog altijd bijzonder goed en gaan maar liefst 15% hoger. Het is ook geen bijzonder goede maand voor het goud, want mei is vaak een zwakke maand. Dat blijkt uit de historische gegevens.

Met een relatief positief Beige Book dat woensdag werd prijsgegeven, is de kans dat de Fed de rente gaat optrekken in juni nu ongeveer 24% en 53% in juli. Maar weet je nog wat er gebeurde na de renteverhoging in december? Inderdaad, het goud steeg en de aandelen daalden. De prijszwakte die we zagen in de metalen voor de renteverhoging bleek achteraf een prima instapmoment. Zien we dit nu opnieuw gebeuren?

Beleggers die het grotere plaatje zien, vinden de recente zwakte een goed instapmoment. Maar een van de lastigste zaken is om geduld uit te oefenen. Dat vertelde Adam Koos van Libertas Wealth Management in een interview aan Marketwatch. De markt vertelt hem namelijk dat goud zijn langetermijn neerwaartse trend heeft doorbroken een paar maanden geleden en dat we een c correctie zien in een opwaartse trend. Koos staat namelijk niet alleen in zijn ‘buy the dip’ overtuigingen. De verkopen van de Amerikaanse Mint blijken enorm te boomen als we dit vergelijken met dezelfde periode vorig jaar.

In mei verkocht de Mint namelijk 76.500 ounces van gouden American Eagles. Dat is een stijging van maar liefst 255,8% in vergelijking met mei 2015. Year to date bedroeg de verkoop zelfs 427.500 ounces, meer dan het dubbele van de 197.000 ounces die van januari tot mei 2015 werden verkocht.

Wil je ook een mooie selectie aan gouden en zilveren munten om op een veilige plaats op te slaan? Snuffel dan eens rond in ons aanbod!

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]