Moriarty’s playbook

Toen we begin jaren 2000 voor het eerst echt interesse toonden in goud, stond het internet nog in zijn kinderschoenen. Maar 321gold.com was al dé plek voor de “gold bugs”.

De website mag dan wel verouderd zijn intussen, maar hij blijft nog steeds online met oprichter Bob Moriarty aan het roer.

De 77-jarige Moriarty is niet alleen bekend om zijn militaire verleden als jongste piloot van het Amerikaanse Marinekorps in Vietnam, met ook nog eens meer dan achthonderd gevechtsmissies op zijn naam. In 1984 haalde hij de krantenkoppen door (illegaal) onder de Eiffeltoren te vliegen met een sportvliegtuigje.

In de financiële wereld heeft Moriarty vooral naam gemaakt met zijn speculaties in de grondstoffensector.  Zijn boek “Nobody Knows Anything” legt uit hoe je als investeerder soms tegen de stroom in moet zwemmen om succesvol te zijn. 

Dit houdt in: kopen wanneer anderen aarzelen en verkopen wanneer het enthousiasme zijn hoogtepunt bereikt.

Het perfecte aankoopmoment? Als de prijzen hun dieptepunt raken en het marktpessimisme de overhand neemt.

Gisteren (28/09) schreef Moriarty: “DSI Says Gold and Silver to Bottom Soon, Dollar to Top Soon”. Hij baseert zijn voorspellingen op het marktsentiment via de DSI. De algemene opinie van speculanten is duidelijk zeer positief over de dollar en negatief over goud en zilver.

Morairty stelt dat de volgende rally nu ongeveer start en wij twijfelen er niet aan dat zijn voorspelling nu veel kans maakt. 

Als hij gelijk heeft, betekent dat dus dollar omlaag, obligatierente naar beneden en goud en zilver omhoog…
Dit scenario houdt ook in dat de markt binnenkort “beseft” dat rentevoeten hun top hebben bereikt. 

Intussen is dit opnieuw een kansrijke periode om uw zilvervoorraad op te bouwen, dat kan via goud999safe, of bijvoorbeeld via de 1kg coin bars op de goud999 website.