Paul Singer

Miljardair Paul Singer ziet goud nog steeds als een slimme investering

Miljardair hedge fund manager Paul Singer geeft aan dat het beste kwartaal van goud in 30 jaar, en dan hebben we het over het afgelopen kwartaal, waarschijnlijk nog maar het begin is van een ware opleving. Zeker omdat beleggers wereldwijd nog aan het uitdokteren zijn wat de gevolgen zullen zijn van het ongekende verruimende beleid van centrale banken op de inflatie. Singer gaf in een mail aan klanten aan:

It makes a great deal of sense to own gold. Other investors may be finally starting to agree. Investors have increasingly started processing the fact that the world’s central bankers are completely focused on debasing their currencies. If confidence in their judgment continues to weaken, the effect on gold could be very powerful. We believe the March quarter’s price action could represent something closer to the beginning of such a move than to the end

Singer, wiens bedrijf Elliott Management Corp. zo’n 28 miljard dollar in portefeuille heeft, belegd al jaren in goud en krijgt met de stijging van het edelmetaal sinds begin dit jaar een zekere mate van rechtvaardiging voor zijn jarenlange oproep om goud te bezitten. In 2013, voorspelde hij dat het edelmetaal zou kunnen worden “herontdekt” door beleggers die het nodig vinden om iets “echts” te bezitten.

Singer handelt niet alleen in goud middels opties maar is ook van plan een nieuwe onderneming op te richten die zich focust op royalty’s, streaming, en andere investeringsvormen in de (goud)mijnbouw. Het bedrijf zal worden geleid door Shaun Usmar. Usmar was de CFO van Barrick Gold en trad vorige maand uit die functie om het nieuwe bedrijf van Singer te gaan leiden. Elliot Management heeft een reputatie opgebouwd als zijnde slimme en agressieve investeringsfirma en het feit dat Singer richting mijnbouw kijkt wilt zeker wat zeggen.

Bron: Bloomberg, The Globe and Mail

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]