JPMorgan: goud heeft veel verder te gaan!

Ook in het analistenwereldje is er heel wat verdeeldheid over de toekomst van de goudprijzen. Wat we wel zien, is dat over het algemeen het aantal bulls onder de analisten fors begint toe te nemen. Het is een klassiek fenomeen waarbij het sentiment de prijs volgt.

HSBC analist James Steel vertelde CNBC gisteren dat hij denkt dat het goud hoger zal gaan. We kwamen uit op een koers van 1300 dollar per ounce vooraleer we weerstand ondervonden, voegde hij er aan toe. Hij is naar eigen zeggen gematigd positief binnen het complex. Steel raadt goud voornamelijk aan omwille van de verzekering en de diversificatie die het biedt binnen een gediversifieerde portefeuille. De prijsstijgingen zijn voor hem een mooie bonus, maar de verzekering is het belangrijkste kenmerk.

Sprott Asset Management CEO John Wilson sprak zich in een interview uit als een pragmatische goldbug. Hij vindt het interessant dat in een wereld waarin obligaties negatieve rentevoeten opleveren, goud niks kost.

En als we kijken naar de grootste goudstier, dan steekt Solita Marcelli, de managing director en verantwoordelijke voor valuta’s, munten en grondstoffen bij JPMorgan Private Bank, er toch met kop en schouders bovenuit. In haar kijk op het goud heeft het gele metaal nog een heel eind te gaan. Zij denkt zelfs dat een koers van 1400 USD per ounce perfect haalbaar zou moeten zijn in de loop van dit jaar.

Ook hier worden de negatieve rentevoeten aangehaald als een zeer belangrijke factor. Zij denkt zelfs dat het goud uiteindelijk de veilige activa van voorheen, de staatsobligaties, zal vervangen. In een wereld waarin steeds meer landen negatieve rentevoeten betalen, is dat een zeer aantrekkelijke propositie…

De retailbelegger heeft daarin een grote rol te spelen, want de holdings in goud ETF’s staan bijlange nog niet op een nieuwe hoogtepunt. Dat wil zeggen dat de particulier nog moet volgen, en dan lijkt het feestje pas echt goed los te zullen barsten!

De slimme particulier houdt het echter bij fysiek goud in eigen bezit, in plaats van papieren beloften die niemand kan waarmaken. Dit is van essentieel belang voor elke goudbelegger!

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]