McEwen Mining wil over drie jaar een notering aan de S&P 500

De Canadees Rob McEwen streeft ernaar om zijn McEwen Mining over twee tot drie jaar deel uit te laten maken van de S&P 500.

Volgens hem moet dat mogelijk zijn gekeken naar de stijgende vraag en de behoefte van beleggers om goud onderdeel uit te laten maken van hun beleggingsportefeuilles. McEwen:

Ons hoofddoel is om in de S&P 500 te komen

Het enige goudmijnbedrijf tot nu toe opgenomen in de S&P 500 is Newmont Mining.

McEwen staat bekend als een “gold bug” en heeft eerder aangegeven dat binnen nu en vier jaar de goudprijs richting de 5.000 dollar per ounce kan gaan.

Dat gaf hij nu nogmaals aan. Reden daarvoor zijn volgens hem de groeiende vraag naar het edelmetaal alsook de waardevastheid.

McEwen werd bekend, en niet te vergeten ook financieel flink wijzer, als oprichter, voorzitter en ceo van Goldcorp Inc., een van ’s werelds grootste goudproducenten.

In 2005 verliet hij Goldcorp en ging met een ander mijnbouwbedrijf aan de slag: McEwen Mining.

Ondertussen heeft hij ook dat bedrijf tot een succes weten te maken, maar klaar om met pensioen te gaan lijkt hij allerminst.

Eerst nog de S&P 500.

Omdat McEwen vind dat ceo’s volledig geïnvesteerd moeten zijn in het bedrijf waaraan zij leiding geven heeft hij een belang in McEwen Mining van liefst 25 procent.

Salaris ontvangt hij niet.

Toch staan de aandelen sinds begin dit jaar al meer dan 10 procent lager. Vooral de laatste maand lijkt de gehele sector het zwaar te hebben.

Los daarvan meldde McEwen Mining voor het eerste kwartaal een cent verlies per aandeel.

Volgens het mijnbouwbedrijf wegens de investeringen in nieuwe activiteiten.

In februari dit jaar liet McEwen Mining weten Lexam VG Gold te kopen en in het Amerikaanse Nevada is zij bezig met een nieuwe open pit goudmijn.

In Argentinië staat daarnaast een nieuwe kopermijn op de planning.

McEwen gaf aan dat hij hoopte begin derde kwartaal de licentie voor Nevada te verkrijgen en aan het einde van het jaar te kunnen beginnen met bouwen.

Want die notering aan de S&P 500, die gaat er als het aan McEwen ligt komen.

Bronnen: Reuters, Seeking Alpha, The Cerbat Gem

Foto: Flickr

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]