Make Money Great Again!

Goud en zilver zouden als wettig betaalmiddel erkent moeten worden in de VS, aldus de organisatie van Make Money Great Again (MMGA).

De MMGA-beweging lanceerde een petitie afgelopen dinsdag waarbij zij hoopt 100.000 handtekeningen te verzamelen om aan president Donald Trump te overhandigen.

Op haar website schrijft zij:

We The People request the new administration Make Money Great Again; that gold and silver may freely be used as money alongside United States dollars

De petitie heeft niet een nieuwe goudstandaard op het oog maar zou wel graag zien dat goud en zilver opgenomen worden in de grondwet als officieel erkend betaalmiddel.

This petition does not seek to mandate a gold standard, impose a Federal Reserve managed gold system for a gold backed currency, or place any restrictions on the existing currency management powers of the Federal Reserve

De petitie is gericht om Trump een Executive Order te laten ondertekenen dat belemmeringen, voor het gebruik van goud en zilver als betaalmiddel, op zou moeten heffen.

Ook vraagt de petitie aan de president om alle belastingen op goud en zilver teniet te doen. Zowel transacties an sich, als eventuele winst op de edelmetalen, zouden belastingvrij moeten zijn volgens de organisatoren.

We therefore petition that:
– All tax discrimination against gold and silver must cease, including the removal of all capital gains tax on holdings of, and transactions in gold and silver, and;
– That all impediments to using gold and silver as constitutionally-recognized money be removed.
We Petition the Administration to sign this Executive Order to Make Money Great Again

Goud en zilver zijn officieel grondstoffen maar worden ook vaak aangeduid als monetaire metalen. De Amerikaanse belastingdienst – de IRS – beschouwd het echter als beleggingen en zijn als zodanig ook onderworpen aan belastingen.

Of de petitie werkelijk tractie krijgt is de vraag. Hoewel net gestart is er slechts 1 handtekening binnen.

De einddatum van de petitie is 23 februari. Mocht het werkelijk zo ver komen dan zou deze “Executive Order” op 18 april 2017 ingaan vanaf 00:01.

Bronnen: Kitco, White House, MMGA

Foto: Flickr

[xyz-ihs snippet=”goud”]