Maak ook jij deze fout met je beleggingen?

Ik vlieg meerdere keren per jaar naar Portugal en laatst geraakte ik op de vlucht aan de praat met een jonge (30 jaar) ondernemer die wel wat hulp kon gebruiken met zijn beleggingen. 

Hij was goed bezig met zijn bedrijf en realiseerde nu 50.000 euro nettowinst per jaar die hij wilde beleggen voor later. Om te genieten van zijn oude dag, maar ook om zijn twee kinderen iets mooi na te laten.

Maar deze ondernemer gaf ook aan dat hij tijd noch zin had om zijn beleggingen op te volgen. Hij wilde er maandelijks niet meer dan 1u tijd aan besteden. 

Zelf had hij al eens naar vastgoed gekeken maar hij besefte al snel dat dit een veel grotere aanslag op zijn tijd zou betekenen. 

Beleggen in individuele aandelen was om dezelfde reden geen optie.

Momenteel parkeerde hij de centen op zijn spaarrekening en hij overwoog om het daarbij te laten. Beleggen was hem gewoon het gedoe niet waard.

Dat leek een logisch besluit en het is een beslissing die ik veel ondernemers zie maken. Zij besteden al uren genoeg aan hun bedrijf en willen daarnaast niet nog eens uren met de beleggingen bezig zijn. 

Ik vertelde de ondernemer die langs me zat op de vlucht echter dat hij een kapitale blunder maakte door de winsten op te potten via de bank.

Ik noemde het zelfs de blunder van 10.000.000 euro.

De ondernemer naast mij op de vlucht nam dagelijks meerdere beslissingen die de financiële toekomst van zijn bedrijf bepaalden, maar geen enkele van deze beslissingen zou in de buurt komen van de impact van die ene beslissing om niet te gaan beleggen. 

Daarom sprak ik over de blunder van 10.000.000 euro en ik kon zien dat het indruk op hem maakte. 

Zeker toen ik hem uitlegde dat er diverse manieren zijn om je vermogen te beheren zonder dat je dagelijks uren met je beleggingen moet bezig zijn.

Hoe dat precies werkt, heb ik neergeschreven in een rapport dat je hier gratis kan downloaden (deel gerust met anderen).

Groeten,

Maarten Verheyen