Komende 10 jaar geen enkele belegging beter dan zilver

Zilver voorraden zullen uitgeput raken en de industriële vraag zal in de komende tien jaar “al het zilver opslokken dat beschikbaar is“, aldus David Morgan, oprichter en auteur van The Morgan Report.

Hierdoor zal de zilverprijs gegarandeerd stijgen en zal het volgens hem de beste investering blijken in de komende tien jaar.

Morgan: “If you’ve got a long time horizon, like ten years or more, I can’t think of something that would be better than a silver investment. Silver will shine at some point… but it’s probably going to take a natural corner… a natural corner is when industry alone sucks up all the silver that’s available and there isn’t any left”

Morgan gaf tegen David Lin van Kitco News te kennen dat de zilvervoorraad binnen enkele decennia op zou kunnen raken.

De U.S. Geological Survey gaf daarbij een paar jaar geleden al aan dat zilver het eerste element in het periodiek systeem zal zijn waar zo’n tekort bij zou ontstaan.

Alleen al de industriële vraag zal waarschijnlijk op een gegeven moment al het beschikbare zilver opslokken.

Grondstoffen als basismetalen zijn daarnaast het afgelopen jaar in prijs gedaald, koper met 18,4 procent en lood met 8,3 procent.

Morgan stelt dat zilver, dat vaak een bijproduct is van de winning van basismetalen, te lijden zal hebben onder een daling van de prijs van basismetalen, omdat er minder stimulans zou zijn om het te delven.

Zeventig procent van zilver is het resultaat van de winning van basismetalen. Als die daalt, en merkbaar daalt, dan neemt dat een groot deel van het zilveraanbod uit de markt.

Morgan stelde dat stijgende energiekosten eveneens de zilvermijnbouw zal beperken, omdat ’s werelds oliereserves uitgeput raken.

Morgan wees op het groeiende industriële gebruik van zilver, in gebieden van fotovoltaïsche energie tot halfgeleiders, en zei dat de toepassingen van zilver in de industrie zullen blijven groeien, waardoor de beschikbare voorraad onder druk zal komen te staan.

Niets geleidt licht zo goed als zilver, en niets geleidt elektriciteit zo goed als zilver. De meeste toepassingen van zilver zijn absoluut essentieel en onvervangbaar, aldus Morgan.

Met andere woorden is er geen vervanger voor zilver, en met een toenemende vraag en afnemend aanbod zal zilver de komende jaren absoluut gaan schitteren.

Bron: Kitco