Klaar voor de comeback?

De goudprijs is al een tijdje “los” en de zilverprijs is nu ook duidelijk uitgebroken. Op zo’n moment staat platina logischerwijs wat meer in de schaduw.

Toch vertelt één post op X  waarschijnlijk alles wat u moet weten over het potentieel van platina:

Klaar voor de comeback?
bron: X (@macrotrends2024)

De huidige markt voor palladium en platina vertoont alle kenmerken van een sector die zich op een generatief dieptepunt bevindt, met onhoudbaar lage prijzen (verliezen voor producenten) en lage investeringen.

Vraag en aanbod zijn nog nooit zo verkeerd begrepen.

De gemakzuchtige consensus over de kannibalisatie door elektrische voertuigen (EV’s naar 100% penetratie en voertuigen met verbrandingsmotor naar nul) vertroebelt de meest positieve fundamentele achtergrond van alle grondstoffen die we zien.


Een analogie zou zijn te geloven dat steenkool en olie tien jaar geleden door ESG-druk en de groei van hernieuwbare energiebronnen van de ene op de andere dag zouden verdwijnen, terwijl de vraag in werkelijkheid alleen maar is toegenomen naar nieuwe hoogtepunten, terwijl de angst de broodnodige investeringen in het aanbod heeft beperkt.

Vergelijk dit met de zilvermarkt uit het recente verleden en u ziet waarom platina nu bijzonder interessant is.

Hoewel palladium de laatste jaren minder onze focus had door de hoge prijzen voor het metaal, is ook hier de situatie vergelijkbaar met die van platina.

Wij hebben onze energie vooral in platina gestoken het afgelopen jaar. De fundamenten voor platina zijn robuust, hoewel de prijs nog niet is gestegen.

Onze ervaring leert dat de meeste beleggers pas geïnteresseerd raken nadat de prijs al aanzienlijk is opgelopen.

Met aankopen na een uitbraak van de prijs is op zich natuurlijk niets verkeerd. Maar de beste koersen om fysiek platina aan te kopen, vindt u natuurlijk voor die uitbraak!

Terwijl de vraag naar zilver nu duidelijk groot is en goud wereldwijd actief wordt geaccumuleerd, mag u platina zeker niet over het hoofd zien als een vorm van diversificatie.

Al deze edelmetalen kan u makkelijk en efficiënt aankopen via uw goud999safe account.

P.S. Misschien heeft u de afgelopen 6 dagen de “case voor 300 dollar zilver” van Maarten Verheyen gevolgd in uw mailbox.

Behoort een vertienvoudiging van de zilverprijs echt tot de mogelijkheden?
Hier staat de hele reeks over zilver voor u verzameld!