Juni wordt een betere maand voor goud

In mei daalde de goudprijs onder het psychologisch belangrijke niveau van 1300 USD per ounce. Hierdoor werden heel wat beleggers zenuwachtig, omdat ze niet goed meer wisten welke richting de goudprijs zou uitgaan. Dat bracht ook technische schade toe aan de grafiek.

Maar als we mogen afgaan op INTL FCStone, dan zal goud in juni een betere maand kennen dan in mei. De analisten voegden er bovendien aan toe dat de rally van de Amerikaanse dollar, die we gezien hebben als reactie op renteverhogingen en een betere groeidynamiek in de VS, wel eens zou kunnen wegebben.

De analist van dienst, Edward Meir, schreef in een rapport dat werd gepubliceerd op zondag dat het er naar uitziet dat de goudprijs zal schommelen tussen de 1280 en 1335 USD per ounce deze maand.

Een van de triggers om goud wat respijt te geven, is volgens hem inderdaad een stilaan uitdovende rally van de Amerikaanse dollar. Het sentiment bestaat namelijk dat de renteverhoging van de Federal Reserve al werd ingeprijsd op de markten.

Zodra die renteverhoging achter de rug is, dan zal de markt zich gaan focussen op de volgende en mogelijk laatste move voor de Fed er voor een tijdje mee ophoudt.

Volgens hem zal ook de retoriek rond de handelsoorlog bijzonder bearish gaan uitdraaien voor de Amerikaanse dollar, en bijgevolg ook bullish voor de goudprijs. En als laatste argument vernoemt hij dan nog de talrijke geopolitieke risico’s die er zitten aan te komen naarmate de zomer vordert. Ook in Spanje, Italië en Noord-Korea zitten er immers enkele zaken te sudderen.

De schuldencrisis in Italië en Spanje kan op elk moment zwaar toeslaan. Het enige actief om je hiertegen te beschermen, is nu eenmaal fysiek goud. Zilver en platina zijn ook prima diversificaties, en wie echt een speciale belegging wil, kan ook eens kijken naar rodium.

Doe het echter steeds fysiek, want dat is de enige garantie op waardevastheid.

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]