John Embry: goud en zilver gaan hoger dan je kan inbeelden

John Embry is een van de meest bekende beleggers en analisten in goud en zilver. Hij is Senior Advisor bij de bekende Canadese grondstoffenspecialisten Sprott, en werkt in die hoedanigheid samen met autoriteit Eric Sprott. Volgens Embry ziet het er niet zo goed uit voor de Amerikaanse dollar. Die staat volgens hem namelijk op de rand van het bankroet.

Embry spreekt bovendien over een belangrijk kantelpunt in de geschiedenis van Amerika.

Hij zegt dat het loslaten van de goudstandaard ertoe heeft geleid dat er enorm veel geld is gedrukt, en dat daardoor de overheidsschuld van de Verenigde Staten is geëxplodeerd. En dat geldt trouwens niet alleen  voor de VS, want ook in Europa is de schuldgraad schrikbarend toegenomen.

Hij verwacht dat er iets enorms zal gebeuren, en dat het er niet per se goed uitziet. Beleggers moeten er rekening mee houden dat een stijging van de rentevoeten de schuldenzeepbel die is ontstaan, onherroepelijk zal doorprikken.

Beleggers kunnen zich gelukkig wel voorbereiden op een dergelijke crisis. Embry zegt dat goud en zilver daarvoor de uitgelezen instrumenten zijn. Hoewel veel mensen zeggen dat goud en zilver overgewaardeerd zijn, is Embry een andere mening toegedaan.

Bovendien heeft de gemiddelde belegger ook bijna geen blootstelling aan goud en zilver. Er is veel meer geld belegd in andere activaklassen.

Het is pas op het moment dat beleggers gaan overschakelen naar deze activaklassen, dat de boel echt zal beginnen bewegen.

De komende bullmarket in goud en zilver zal een stuk forser zijn dan degene in de jaren 1980. Beleggers kunnen zich nu al positioneren, want het opwaartse potentieel in beide edelmetalen is enorm. En als het komt van een bron zoals Embry, nemen we dat graag aan!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]