Jeff Christian: nieuwe recordprijzen voor goud binnen twee jaar

De goudprijs is maandagnamiddag onder het belangrijke psychologische niveau gedaald van 1300 USD. Daardoor zullen weer heel wat beleggers die eerder op korte termijn gaan handelen, teleurgesteld reageren. Dat hoeft echter geen probleem te zijn voor de langetermijnbeleggers, want als we Jeff Christian van CPM Group mogen geloven, in een interview met Macro Voices, dan komen er nog bijzonder mooie tijden aan voor goudbeleggers.

Tegen 2020-2022 verwacht deze analist immers recordgoudprijzen op het vlak van de nominale jaarlijkse gemiddelde prijzen. Opdat de gemiddelde jaarlijkse prijs van het goud tussen de 1650 en 1750 USD zou bedragen, zou de goudprijs rond de 2000 dollar moeten noteren op een bepaald punt.

Op korte termijn is Christian er vrij gerust op dat de goudprijs het goed kan gaan doen, en dat de goudprijzen het niveau van 1360 USD op vrij korte termijn kunnen behalen.

Christian is vrij zeker dat de komende maanden de goudprijs opnieuw in de richting van 1340 tot 1360 USD zal bewegen, en waarschijnlijk zal dat eind november en december zijn. Daarna zitten we al meteen in 2018, en afhankelijk van wat er gebeurt op de financiële markten denkt Christian dat de goudprijs waarschijnlijk iets sneller zal blijven stijgen dan de afgelopen jaren het geval was.

Het is enigszins verbazend dat Christian niet zo gek is op de zilverprijs. Zijn vooruitzichten voor het witte metaal houden rekening met een sterke bodem van ongeveer 19 USD in de komende maanden.

Volgens hem zal de zilverprijs eerder zijdelings gaan bewegen, en hij zegt daarbij dat zilver niet dezelfde kenmerken heeft als goud. Zilver is volgens hem in zekere zin een monetair actief, net zoals goud, maar toch in mindere mate. Het is volgens hem veel meer een industrieel metaal en een grondstof.

Een wissel van de wacht voor de voorzitter van de Fed is volgens hem niet zo’n belangrijke factor als iedereen wel denkt, en dat zal volgens hem geen grote impact hebben op de goudprijs.

De onzekerheid en ook het wantrouwen over wat de Fed gaat doen met de Amerikaanse economie kan zich ook vertalen in hogere goudprijzen, gaf hij aan. Een gedeelte van zijn kijk op stijgende goudprijzen de komende vijf jaar heeft te maken met de visie dat er ongerustheid zal ontstaan over de toekomst van het monetair beheer in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Kortom, een wereldwijde onzekerheid, en dat is nu net het ideale scenario voor een stijgende goudprijs. Beleggers moeten zich hiertegen wapenen en nu al hun voorzorgen nemen om hiervan te kunnen profiteren.

[xyz-ihs snippet=”promo”]