Is er hyperinflatie onderweg?

Marktanaliste Lynette zegt dat er hyperinflatie onderweg is. De voorspellingen die ze maakt, zijn niet erg rooskleurig. Ze zegt zelfs dat vastgoed, aandelen en obligaties allemaal zullen crashen.

Wanneer het zal gebeuren, is nog vrij onduidelijk, maar zij zegt dat in 2018 er een groot risico bestaat op een dergelijke crash. Zij denkt dat de beleidsmakers in 2018 dergelijke zaken niet meer zullen kunnen tegenhouden. Daarom verwacht zij in 2018 een zeer ernstige crash die ontwrichtend kan zijn voor de financiële markten en de zaken enorm op hun kop zullen zetten.

Door de implosie van de markten zullen de prijzen van alle financiële activa een forse pandoering krijgen. Het is dan ook een reële mogelijkheid dat er volgend jaar hyperinflatie losbreekt. De inflatie begint immers stilaan toe te nemen en de omloopsnelheid van het geld begint eveneens toe te nemen.

Als beide zaken samen komen, dan is er een uitgesproken mogelijkheid voor hyperinflatie. In feite is dat een enorme ontwaarding van het geld, die op elk moment kan opduiken, en zelfs op de meest onverwachte momenten.

De meeste mensen houden hier absoluut geen rekening mee. Zij denken dat de situatie eeuwig zal blijven zoals ze nu is. Dat is een van de grootste fouten die je als belegger kunt maken, namelijk denken dat een situatie nooit verandert.

Op basis daarvan moet je je portefeuille gaan samenstellen. In de samenstelling van een portefeuille houden mensen veel te weinig rekening met de zogenaamde staartrisico’s. Die staartrisico’s zijn per definitie niet te voorspellen en te voorkomen. Hyperinflatie is er een van, maar ook de exit van een lidstaat uit de eurozone is iets om rekening mee te houden. Goud en zilver bieden de perfecte bescherming tegen een dergelijk risico.

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.