Is De Timing Opnieuw Bijna Perfect?

Afgelopen weekend kwamen we onderstaand grafiekje tegen van Casey Research. Het plaatst de huidige (nieuwe) stierenmarkt van goud in perspectief, door te vergelijken met eerdere periodes van oplopende goudprijzen.

Het korte donkerrode lijntje, stelt de huidige goudmarkt voor. Piepjong dus, terwijl periodes van stijgende goudprijzen meerdere jaren lopen en uiteindelijk resultaten boeken in veelvouden van honderd procent rendement.

Schitterend vooruitzicht… Maar is het echt zo simpel?

Het is wel zo simpel… omdat edelmetaal vandaag een veel te lage waardering heeft, vergeleken met alle andere activa in het financieel systeem. Dergelijke onderwaardering is niet iets voor de eeuwigheid, de slinger gaat vroeg of laat opnieuw doorslaan naar een heuse “rush” op edelmetaal.

Goud en zilver hebben (vooral in dollar) een correctie gekend van 2011 tot 2015 en zijn gewoon “klaar” voor een nieuwe periode van stijgende koersen (die in principe jaren zal duren).

De eerste acht maanden van 2016 lijken op zijn minst bijzonder hard op een nieuwe trend.

Het is tegelijk ook niet zo simpel… Omdat uiteindelijk niemand een glazen bol heeft! We kunnen enkel ons best doen om de juiste analyse te maken en deze, zonder enige garantie, hier te plaatsen.

Zo publiceerden we met goud999 op 6 juni van dit jaar een artikel met de titel “80%“. (eventueel hier nogmaals na te lezen).

Die 80% was voor ons op dat moment het percentage “zekerheid” over de nieuwe stierenmarkt voor zilver. Bovendien was de prijsevolutie toen heel interessant en had de prijsgrafiek veel overeenkomsten met vandaag!

De onderstaande grafiek kon je in het artikel terug vinden. De bodem van de prijs (december 2015) werd geel gemarkeerd en de grafiek sluit af met de koersen van 5 juni 2016. Zilver noteerde op dat moment 16,10 dollar per ounce:

 

Hierbij schreven we:

Wanneer we de grafiek van zilver erbij halen, zien we toch de opportuniteit van het moment. Na een fikse klim sinds midden december 2015, verschijnt nu (heel waarschijnlijk) de eerste koopkans van de nieuwe bull market!

Bijna onmiddellijk na de publicatie van ons artikel begon de zilverprijs inderdaad ook effectief te stijgen, tot een (tijdelijke) top van meer dan 21 dollar op 4 juli.

Dik 30% rendement op één maand!

In de grafiek van vandaag kan je dit koersverloop makkelijk aflezen en ook (vooral) zien dat de situatie van vandaag heel erg lijkt op die van begin juni…

Het punt waar onze grafiek in het artikel van 6 juni eindigt, hebben we in onderstaande grafiek in het geel gemarkeerd:

 

Begin juni was dus een geweldig punt om fysiek zilver aan te kopen, net op het einde van de correctie.

Vandaag bevindt de zilverkoers zich in de tweede correctie van de nog jonge stierenmarkt. Zilver kopen is dus weer wat interessanter geworden.

We weten natuurlijk niet of dit artikel dezelfde timing heeft als het vorige…

In elk geval is het duidelijk dat de tussentijdse correcties het moment zijn om edelmetaal op te bouwen in een stierenmarkt. Wie koopt er niet graag goedkoper?

Welk zilver je kan aankopen is duidelijk: Munten zijn voor alle particulieren interessanter dan baren. Bij goud999 zijn de monsterboxen Philharmoniker het populairste zilver!

Tot binnenkort,Het goud999 team

P.S. We hebben ons gamma aan zilveren kilomunten de laatste dagen kunnen uitbreiden. Beschikbaar zolang onze voorraad strekt!

Elke aankoop van 10 of meer munten uit deze categorie, wordt door ons gratis en verzekerd verzonden naar België, Nederland of Luxemburg.

P.P.S. Wie begin deze zomer de 2016 Maple Leaf Forever van 1 kilogram gemist heeft, krijgt nu waarschijnlijk nog een kans!

Er komen bijna zeker nog enkele exemplaren naar ons. Neem hiervoor vrijblijvend contact op via nele@goud999.com of telefonisch via 0032 494 40 20 20.
bronnen grafieken: www.netdania.com en Casey Research