Interesse in goud zal opnieuw toenemen

De interesse in goud en zilver is op dit moment maar lauw. Dat is geen verrassing, want zoals zo vaak volgt de prijs het sentiment. Vooruitziende beleggers maken daar echter gebruik van omdat ze op die manier goud en zilver tegen lagere prijzen kunnen bijkopen.

Dat is alvast ook de mening van Nolan Watson, de CEO van Sandstorm Gold, een bekende goudmijner. Hij vermeldt immers enkele argumenten die de goudprijs de komende maanden opnieuw vleugels kunnen geven: het vooruitzicht op een moeilijkere economische omgeving, gevolgd door meer volatiliteit op de aandelenmarkten.

Hierdoor is het best mogelijk dat beleggers opnieuw goud gaan overwegen als veilige haven. De vorige maanden zijn beleggers eerder gaan kijken naar cryptocurrencies zoals Bitcoin om die rol over te nemen, maar virtuele munten hebben een volledig andere dynamiek dan fysiek goud en zilver.

Watson verwijst vooral naar wat er een maand geleden gebeurde op de markten. Toen ging de aandelenmarkt fors lager en schoot de VIX-index door het dak. Dat is geen toeval, want het wijst erop dat het wereldwijde economische stelsel, met enorm hoge schuldratio’s, aan het einde van zijn Latijn zit.

Anderzijds is er nog steeds enorm veel geld aanwezig in het systeem. Hierdoor zij er nog steeds heel veel partijen die op zoek zijn naar een veilige en liquide belegging.

Watson merkt op dat de interesse in cryptocurrencies vooral enthousiasme teweegbracht voor de retailbelegger. De institutionele belegger heeft zeker nog geen grote hoeveelheden geld in het systeem van de virtuele munten gestopt, wel integendeel.

Voor de kleinere belegger die zijn portefeuille wil diversifiëren met veilige activa is er dus maar één oplossing: fysiek goud en zilver, want obligaties zijn evenmin de plaats om je cash te stockeren. Je bent immers erg gevoelig voor het renterisico.

Vooruitziende beleggers nemen dus hun voorzorgen en beginnen nu al met fysiek goud en zilver aan te kopen.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999