India op vierde plaats wereldwijde goudrecycling

De Indiase goudraffinage-industrie heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei gekend: volgens een rapport van de World Gold Council (WGC) neemt India in 2021 de vierde plaats in, na China, Italië en de VS, wat betreft goudrecycling.

In het rapport wordt geraamd dat de goudraffinagecapaciteit van India tussen 2013 en 2021 met 1.500 ton is toegenomen tot 1.800 ton. Dat betreft een toename van liefst 500 procent.

Bovendien was in de afgelopen vijf jaar 11 procent van het goudaanbod van het land afkomstig van gerecycled goud.

Het rapport, getiteld ‘Gold refining and recycling’, benadrukt ook dat te midden van India’s groeiende vraag naar goud, recycling een sleutelrol zal blijven spelen en dat de raffinage-industrie, die zich momenteel stabiliseert na een periode van verandering, een gestage ontwikkeling zal doormaken.

Somasundaram PR, regional CEO, India bij de WGC: “India has potential to emerge as a competitive refining hub if the next phase of bullion market reforms promotes responsible sourcing, exports of bars and consistent supply of doré or scrap. Domestic recycling market, driven by local rupee prices and economic cycle, is relatively less organised but should gain support from different initiatives”

Het Indiase goudraffinagelandschap is de afgelopen tien jaar aanzienlijk veranderd: het aantal formele activiteiten is gestegen van minder dan vijf in 2013 tot 33 in 2021.

Als gevolg daarvan is de georganiseerde goudraffinagecapaciteit van het land gestegen tot naar schatting 1.800 ton, vergeleken met slechts 300 ton in 2013.

Hoewel de informele sector nog steeds goed is voor liefst 300 tot 500 ton extra goud is de omvang van de ongeorganiseerde raffinage afgenomen.

Dit kan worden toegeschreven aan strengere regelgeving van de overheid op het gebied van vervuiling (die heeft geleid tot de sluiting van veel lokale smelterijen), en doordat meer winkelketens oud goud recyclen met behulp van georganiseerde raffinaderijen.

China leidt de lijst van landen met de hoogste graad aan recycling met 168 ton goud. Daarna komt Italië op een tweede plek met 80 ton.

De VS is de nummer drie, met 78 ton goud dat vorig jaar werd gerecycled. India recyclede vorig jaar in totaal 75 ton goud, waarmee het op een vierde plek komt te staan.

Bronnen: WGC, Live Mint, New Indian Express