Ik verafschuw ze

Ik heb het wel voor rebellen.

Donald Trump, Elon Musk en uiteraard Jean-Pierre Van Rossem!

Hadden we maar wat meer rebellen in plaats van alle die zielloze meelopers.

En nee, deze mensen zijn niet perfect. Ook zij hebben hun gebreken. 

Maar wie zonder zonde is, werpe de eerste steen, zeker?

Ik bewonder Trump, Musk en Van Rossem omdat het kritische denkers zijn die hun mening onafhankelijk vormen van de massa en niet bang zijn om er vooruit te komen. 

Dat is hetgeen mij in hen aantrekt. 

En dat is ook precies wat me afstoot in de massa. 

Ik verafschuw de massa, de meelopers die nakakelen wat ze ’s morgens in de krant hebben gelezen en niet eens beseffen hoe ze gemanipuleerd worden. 

Ik had al geen grote pet meer om van de gemiddelde medemens maar tijdens de Coronacrisis heb ik pas ten volle beseft hoe erg het gesteld is met het kritisch denkvermogen van de man in de straat. 

Langs de andere kant moet ik als belegger ook dankbaar zijn dat deze hersenloze massa ook actief is op de beurs. 

Toen de hersenloze massa steenkoolaandelen verkocht omdat we binnenkort “afstappen van de fossiele brandstoffen”, kocht ik aandelen Peabody Energy en realiseerde 361% rendement. 

Toen de hersenloze massa aan het begin van de Coronacrisis zilver dumpte omdat “de economie tot stilstand zou komen” verdubbelde ik mijn positie aan $11 per ounce. (indertijd gemeld in deze nieuwsbrief, weinigen hadden er toen interesse voor). 

En nu de hersenloze massa uit angst voor financiële turbulentie een steeds groter deel van het bezit, parkeert in schulden, trek ik massaal de kaart van ‘outside money’. 

Outside money is geld zonder tegenpartij. Denk maar aan de edelmetalen bijvoorbeeld, al zijn er ook andere voorbeelden.

Ik heb persoonlijk inmiddels 60% van mijn vermogen in edelmetaal zitten. Fysiek edelmetaal.  Veilig opgeslagen in Zwitserland.

Maar ik heb ook een groot stuk van mijn goud geparkeerd bij de goudbank. 

Via de goudbank kan ik namelijk ounces goud verwerven voor $7 per ounce. 

Deze ounces zijn vandaag op z’n minst $30 per ounce waarde en later dit jaar misschien wel $100.  Maar de hersenloze massa verkocht mij de voorbije maanden deze ounces tegen $5 … $6 … $7 per ounce.