Houd zilver in de gaten

De goudprijzen zijn de jongste dagen fors gestegen. Dat is uiteraard goed nieuws. De goudprijzen zijn immers de jongste dagen tot 1300 USD gestegen. Maar als je kijkt wat er gebeurt, dan is het eigenlijk zilver waar je een oog op moet houden. Dat blijkt immers uit de commentaren van verschillende analisten.

De zilverfutures staan op een zucht van 16 USD per ounce en noteren hiermee op het hoogste peil sinds medio juli. Het momentum blijft maar opbouwen en dat zal de komende weken waarschijnlijk verder culmineren.

Andrew Hecht is de auteur van het wekelijkse Hecht Commodity Report en denkt dat het een kwestie van tijd is alvorens de zilverprijzen significant hoger gaan. We gaan dus de komende weken een doorbraak van de 16 USD per ounce hebben. De volgende horde waar we over moeten, is de weerstand van 17,30 USD per ounce.

Hij stelde dat zowel goud als koper de komende maanden bijzonder sterk zullen stijgen. Dat is uiteraard ook goed nieuws voor zilver, dat een bijproduct is van de ontginning van koper.

Zilver volgt ook goud zeer nabij op. De doorbraak van goud zal uiteraard ook goed nieuws zijn voor het zilver. Hoe meer kracht er in het goud wordt opgebouwd, hoe beter dat uiteraard is voor het zilver.

Hecht gaf ook nog mee dat hij ook bullish is op het zilver omwille van de positionering van beleggers. Hij voegde er nog aan toe dat de markt nog steeds hoger kan gaan aangezien de open interest onder de 200.000 contracten zit.

Historisch gezien is het zilver geen crowded trade geweest tot de open interest 240.000 bedraagt. Gisteren bedroeg deze open interest nog 195.000 contracten. Dat geeft aan dat de markt nog helemaal niet overtrokken is aan de long kant.

Goed nieuws dus voor de bullish beleggers.