Hogere rente geen oplossing

In het geldsysteem zoals we dat vandaag kennen, wordt er geld gecreëerd door de uitgifte van schulden. Schulden komen echter met rente en die rente kan enkel betaald worden via de creatie van nieuwe schulden.

Het fractioneel geldsysteem is één grote ponzi die vroeg of laat wel in elkaar moet stuiken. Dat is een wiskundig gegeven. Schulden kunnen namelijk niet eeuwig blijven groeien, er is een limiet aan hetgeen draagbaar is.

De wereld zit vandaag opgescheept met $238 biljoen aan schulden:

Hogere rente geen oplossing

Het wereldwijde BNP bedraagt $100 biljoen waardoor de totale schuld 238% van het inkomen bedraagt. Als je daar een gemiddelde rente van 5% tegenover zet, moet de wereld nu jaarlijks $12 biljoen aan rente ophoesten.

Rente die in dit systeem dus enkel betaald kan worden door de uitgifte van nieuwe schulden.

Als de schulden met $12 biljoen stijgen terwijl de inkomens met $3 biljoen stijgen, dan zit je toch echt op een gegeven moment met een probleem.

En ik heb het nu over de wereldwijde schulden. Dat zijn gemiddelden. Als we enkel inzoomen op het Westen wordt het al helemaal een ramp.

Het grote probleem van deze tijd zijn de hoge schulden en dat probleem los je dus echt niet op met een hogere rente. Integendeel. In het financiële systeem zoals we dat kennen, versnelt de schuldgroei met een stijgende rente.

Eerder heb ik ook al uitgelegd dat een hogere rente de inflatie op termijn alleen maar verder zal aanjagen.

De renteverhogingen lossen niks op. Ze versnellen alleen maar het onvermijdelijke eindspel van dit systeem.

Misschien wel bewust?

Achter de schermen wordt namelijk druk gewerkt aan de Central Bank Digital Currencies. Nog zo’n technocratisch waanidee dat de problemen alleen maar groter zal maken.

Groeten,

Maarten Verheyen

Vlot en veilig investeren in fysiek edelmetaal kan via www.goud999safe.com