Hoge inflatie en lage rente

De Europese Centrale Bank heeft gisteren de depositorente in de eurozone verhoogd naar 3,25%. Desondanks blijft deze rente minder dan de helft van het gemiddelde inflatiepercentage in de Eurozone, dat momenteel op 7% ligt.

De inflatie knaagt onvermijdelijk aan uw koopkracht; met een inflatie van 7% halveert uw koopkracht immers elke 10 jaar.

Voor een oplossing moeten we helaas niet rekenen op de banken…

Nergens zien we rentevergoedingen voor klanten die in de buurt komen van die 3,25%, laat staan een rentevoet die de inflatie compenseert. Bij de grootbanken vinden we zelfs geen rentes hoger dan een schamele 1,50% op spaarrekeningen.

Tegelijkertijd sluiten dezelfde banken wel hypotheekleningen af met rentevoeten boven de 4%. Het valt te verwachten dat hier binnenkort kritiek op zal volgen.

Zelfs met een rente van 3,25% kan u slechts de helft van de negatieve gevolgen van inflatie compenseren. Bovendien moet u daarvoor uw geld natuurlijk uitlenen aan uw bank. Wat gebeurt er als de problemen bij Amerikaanse banken overslaan naar Europa?

Ondertussen is er een duidelijke economische vertraging zichtbaar. Zal een naderende recessie de Centrale Bank dwingen de rente opnieuw te verlagen, ondanks de hoge inflatie?

Niemand kan exact voorspellen hoe het zal verlopen, maar wat we wel met zekerheid weten, is dat spaarders de rekening zullen betalen, zoals altijd.

Gelukkig is er ook een oplossing. Eentje die 100% gealloceerd wordt bij goud999safe. Meer weten? Klik dan op onderstaande video.