Hoe het allemaal begon

Tijdens de zomer van 2007 kocht ik voor het eerst edelmetaal.

We zaten toen nog in de vroege fase van de kredietcrisis. Net ervoor had Ben Bernanke nog gezegd dat de impact van de subprimeleningen op de huizenmarkt relatief beperkt zou blijven.

Ik was het daar ab-so-luut niet mee eens, vreesde zelfs voor een complete ineenstorting van het systeem en begon goud te accumuleren.

Enkele jaren later kwam ik Koen Deckers tegen tijdens een sportwedstrijd van onze kinderen. Koen en ik kenden elkaar goed aangezien onze vrouwen jarenlang samen gehandbald hadden.

Koen vertelde me dat hij ontslag had genomen bij de bank en plannen had om een webshop voor goud- en zilver op te starten.

Hier had ik uiteraard wel oren naar en ik liet ‘m weten dat als hij ooit een investeerder zocht, hij daarvoor altijd bij mij kon aankloppen.

Goud999 begon aanvankelijk als een simpele webshop, maar heeft de voorbije jaren achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een compleet handelsplatform: Goud999 Safe.

Dit platform is reeds enkele jaren operationeel en kreeg recent een serieuze update met extra mogelijkheden voor beleggers.

Het uitgangspunt van Goud999 is altijd geweest om uitsluitend te werken met fysiek edelmetaal met 100% allocatie en dat wordt nu ook doorgetrokken naar Goud999 Safe.

Met 100% allocatie bedoel ik dat het edelmetaal steeds op naam wordt opgeslagen.

Het is niet voldoende om een baar zilver te bezitten, je moet ook kunnen aantonen dat een baar jou toebehoort.

Zoniet bezit je unallocated edelmetaal en ik kan je garanderen dat iedere ounce goud dan meerdere keren verkocht wordt.

Zerohedge schreef in 2015 reeds dat iedere ounce goud zo 293 keer verkocht werd.

Dat zijn 293 beleggers die aanspraak maken op eenzelfde ounce goud!

Dit is wat je kan verwachten als je unallocated edelmetaal koopt en dit is dan ook precies de reden waarom Goud999 uitsluitend in fysiek edelmetaal handelt.

Ik moet je niet uitleggen dat de handel in unallocated edelmetaal bijzonder lucratief is. Als je 293 keer opslagfees kan aanrekenen terwijl je maar één ounce fysiek goud hebt liggen, is dat natuurlijk makkelijk geld verdienen.

De lokroep van de papieren goudhandel is bijzonder groot en je wil niet weten hoeveel partijen in de markt je in realiteit unallocated edelmetaal verkopen.

Zo kocht ik ergens in 2007 fysiek edelmetaal in opslag via een gereputeerde internationale partij.

Enfin, ik dacht dat het fysiek edelmetaal was, maar enkele jaren later ontdekte ik dat het edelmetaal standaard unallocated was.

Het is dus goed opletten in deze markt.

Koop fysiek, zorg dat je edelmetaal 100% allocated is en selecteer een betrouwbare partij om je edelmetaal op te slaan.

Goud999 Safe werkt uitsluitend met Loomis op dit vlak.

Loomis is een beursgenoteerde onderneming met een rijke geschiedenis.

Het bedrijf vond zijn oorsprong tijdens de gold rush in Californië in 1852. Ze leverden indertijd goederen en diensten aan de goudmijners en zorgden voor het veilige transport van het gedolven goud.

Ze zitten inmiddels 170 jaar in deze business en ze hebben de reputatie over die periode nooit één gram edelmetaal kwijt te zijn gespeeld.

Als je je edelmetaal aan Loomis toevertrouwt, kan je met andere woorden op je beide oren slapen.

De volgende belangrijke vraag die zich stelt, is waar je het edelmetaal gaat opslaan.

We konden maar één land bedenken dat op dit vlak een smetteloze reputatie heeft en dat is Zwitserland.

We kennen Zwitserland voor de fameuze neutraliteit tijdens conflicten, maar ze bouwden ook een stevige reputatie op qua betrouwbaarheid.

Die betrouwbaarheid gaat bijzonder ver en primeert op bijna alles.

Een goed voorbeeld daarvan is hoe de nazi’s hun goud toevertrouwden aan de Zwitserse banken en het na de oorlog weer even makkelijk konden ophalen.

Je kan daar moreel gezien heel wat vraagtekens bij hebben, maar het toont wel aan hoe solide en integer de Zwitsers zijn op dit vlak.

Ook het feit dat Zwitserland buiten de EU ligt, kan in de toekomst een extra troef blijken.

Even tussentijds samenvatten.

Via het handelsplatform van Goud999 Safe handel je in grammen fysiek edelmetaal, opgeslagen op jouw naam (100% allocated) door een betrouwbare partij (Loomis) in het meest solide land van de wereld (Zwitserland).

Wat wil je nog meer?

Wel, wat dacht je van absolute transparantie?

Je kan steeds inloggen op je account en checken welke serienummers jou toebehoren.

Bovendien hebben we een applicatie gebouwd waarmee je die serienummers ook nog eens kunnen valideren en verifiëren dat jij de enige eigenaar bent.

Dit is binnen onze sector werkelijk ongezien en we hopen van harte dat deze aanpak straks de standaard wordt en een einde maakt aan de papieren handel van unallocated edelmetaal.

Ik ben bijzonder trots over het platform dat Goud999 Safe vandaag in de markt zet en ik ben erg enthousiast over de verbeterde en uitgebreide versie die we je momenteel kunnen aanbieden.

Check het hier