Hoe diep kan goud zakken?

Hoewel het negatieve sentiment in de goudmarkt op een historisch hoogtepunt staat, denken sommige analisten dat de prijzen zullen blijven zakken en mogelijk tot onder de 1200 USD per ounce zullen dalen op korte termijn.

Hoewel goud een beetje is hersteld ten opzichte van het recente laagtepunt op één jaar, blijft het gevoel op deze markt negatief. Op het eerste gezicht zijn er immers geen factoren die de huidige negatieve trend kunnen doorbreken.

De markt maakt zich nog steeds op om zijn vierde opeenvolgende week van dalingen te verteren. De goudfutures voor december noteren nu in de buurt van de 1224 USD per ounce.

Goud is traag maar gestaag aan het dalen, zegt David Madden. Hij is marktanalist bij CMC Metals.

Het is echter niet allemaal doom en gloom op de edelmetaalmarkt. Zilver is gestopt met dalen. De prijzen zijn lichtjes gestegen. De zilverfutures voor september noteerden onlangs in de buurt van 15,5 USD. Dat is een vrijwel stabiele situatie.

Wanneer hij terugkijkt naar de goudprijs, dan voegde Madden er nog aan toe dat in het huidige klimaat de prijzen volgens hem langzaam zullen dalen tot rond de 1200 USD per ounce.

Volgens hem moeten we ons niet per se klaarmaken voor een forse correctie, maar is het wel mogelijk dat we uiteindelijk naar de belangrijke steun van 1180 USD per ounce gaan evolueren, vertelde hij. Hij zegt ook nog dat het niet gemakkelijk is om bullish te staan tegenover de goudprijs wanneer je ziet dat de USD en de aandelenmarkten blijven stijgen.

Simona Gambarini, grondstoffenanalist bij Capital Economics, gaat ermee akkoord dat er voldoende steun is op de goudmarkt om een totale ineenstorting te voorkomen, maar zij sluit niet uit dat op korte termijn de prijzen tot onder de 1200 USD dalen.

Een koopgelegenheid, al zeggen we zelf!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999