Het meest gehate edelmetaal gaat weer stijgen

Goud en zilver hebben er niet meteen een schitterend jaar opzitten. Bijna alle activaklassen, ook bij de aandelen, staan ondertussen in het rood. Heel bemoedigend is dat niet nu we de laatste maand van het jaar 2018 zijn ingegaan, maar er is hoop op beterschap.

Goud deed het al niet goed, zilver was al helemaal niet goed. Het werd uitgeroepen tot het meest gehate edelmetaal van dit jaar. Maar volgens één bepaalde analist zal dit edelmetaal volgend jaar wel weer beginnen te stijgen.

Zilver is een grote teleurstelling gebleken voor beleggers dit jaar. Comex zilver noteert immers 16% in de min sinds het jaarbegin. Dat zegt een analist bij Metal Bulletin.

De analist denkt dat de zilverprijzen de komende maanden hoger zullen gaan, maar eerst moeten we een stabilisering zien van de prijzen in de richting van 14 USD per ounce.

De analist denkt dat de speculatieve beleggers zilver nog steeds niet willen aanraken. Er is immers een gebrek aan verse kopers. Maar indien we door de huidige golf van short covering ervoor kunnen zorgen dat de zilverprijzen stabiliseren rond de 14 USD per ounce, dan is het best mogelijk dat de longs weer zullen terugkomen.

Zilver is een geweldige koopkans voor beleggers op dit moment, en dat heeft natuurlijk alles te maken met de waardering, die zowel in absolute als relatieve termen zeer goedkoop is.

Zoals we hier al vaak gezegd hebben, is het bij een belegging nog veel belangrijker om goedkoop te kopen dan duur te verkopen. Het uitgangspunt is de aankoopprijs, en daar kan je momenteel het verschil mee maken.

Op korte termijn hebben de beren nog steeds de overhand, gezien het technische patroon, maar er is zeker beterschap op komst. In de gaten houden dus!