David Tait nieuwe CEO van de World Gold Council

De World Gold Council, de marktontwikkelingsorganisatie voor de goudindustrie, heeft David Tait benoemd als nieuwe Chief Executive Officer (CEO).

Tait treedt toe tot de World Gold Council (WGC) na een succesvolle carrière in de financiële wereld. Hij was onlangs nog Global Head Fixed Income Macro Products bij Credit Suisse. Daarvoor bekleedde hij senior trading functies bij zowel Credit Suisse als UBS Investment Bank.

Hij begon zijn carrière bij Goldman Sachs en Credit Suisse en bouwde vervolgens aanzienlijke ervaring op in vermogensbeheer bij Bluecrest Capital, Peloton Partners en Citadel Europe.

Momenteel is Tait onafhankelijk lid van de FICC Market Standards Board van de Bank of England, een onafhankelijk orgaan dat probeert de gedragsnormen op de groothandelsmarkten van FICC te verbeteren.

Tait is daarnaast een groot voorstander van het NSPCC, de National Society for the Prevention of Cruelty to Children, en heeft daarvoor al meer dan 1 miljoen pond opgehaald door vijf keer de Mount Everest te beklimmen. Hij kreeg een MBE (Member British Empire) van de Britse Koningin voor zijn diensten aan het goede doel.

Hij zal op 7 januari 2019 toetreden tot de organisatie voor een overgangsperiode, waarbij hij op 25 februari werkelijk CEO wordt. Hij volgt daarbij Aram Shishmanian op, die de afgelopen 10 jaar CEO is geweest.

David Tait gaf aan: “This is a pivotal role for the gold industry and one that I am truly excited to take on. Global markets have undergone immense change over recent years and the case for investing in gold is as relevant today as it was for investors a century ago. I look forward to working closely with the members of the World Gold Council as we develop what is next for gold in these increasingly uncertain times”

Voorzitter van de WGC, David Harquail, bedankte Shishmanian voor zijn leiderschap de afgelopen tien jaar. Harquail gaf aan dat Shishmanian als CEO de WGC heeft weten te transformeren in een werkelijk invloedrijk orgaan waarmee hij de vraag naar goud internationaal bevorderd heeft. Hij kijkt daarnaast uit naar de samenwerking met Tait.

Bronnen: WGC, Reuters, Financial News

Foto: Flickr