Het beste moment van het jaar

In onze vorige nieuwsbrief hebben we beloofd om nog eens te tonen waarom deze maand, gemiddeld gezien, de beste is om fysiek zilver aan te kopen.

Dat verhaal hebben we HIER voor u gepubliceerd!

Nu de zilverprijs de laatste dagen toch weer wat oploopt, wordt de kans groter dat we het laagste punt van deze maand op 6 december al gezien hebben. 

In het artikel waarnaar de link hierboven verwijst, gaan we 53 jaar terug in de tijd. Deze data laten ons niet toe om de toekomst te voorspellen natuurlijk, maar data over een dergelijke lange periode die zo consistent zijn, zijn ook zeker niet waardeloos.

Er is een cyclus en gemiddeld gezien, komt het beste stuk er nu zo ongeveer aan!

+25% tot de lente van volgend jaar (de gemiddelde stijging van de afgelopen 53 jaar), zou ons tegen de komende lente vlot boven de top van begin augustus 2020 brengen! (zie grafiek hieronder)

Dat is natuurlijk waar het pas echt interessant zou worden. Niets werkt zo goed om beleggers enthousiast te krijgen, dan hogere koersen…

Zoals u op de grafiek kan zien, is zelfs een slot waar we nu staan voor deze maand, positief voor de prijsgrafiek!  

We hebben het hele jaar 2022 eigenlijk moeten uitzitten zonder grote uitschieter voor zilver. We zagen natuurlijk wel de beweging van een jaar geleden, de beweging die we vandaag aanstippen: Van december 2021 tot maart 2022, overtrof de prijs +25%, maar dan was het over. 

Ondanks dat, staat de zilverprijs op 20/12/2022 toch weer 9% hoger dan de slotkoers op 31/12/2021. Vergeleken met andere markten in 2022, is dat nu ook weer niet slecht natuurlijk! 

Een rally tot boven de koersen van 2020, zou ten eerste al heel goed zijn, maar kan daarnaast nog meer in gang zetten. Zoals we hierboven al schreven: Beleggers kopen namelijk veel vlotter een actief dat aan het stijgen is…

Aangezien we dit in december neerpennen, hebben we de geschiedenis mee in ons voordeel. December is gemiddeld de beste maand om zilver aan te kopen. We sluiten een prijsrally tot boven de top uit 2020, helemaal niet uit!

Uw positie in zilver uitbreiden?

Onze keuze is en blijft fysiek zilver, vrij van btw.
Zilver zelf bewaren kan natuurlijk ook altijd. Neem in dat geval eerst hier een kijkje!