Halverwege 2023: Hoe staat zilver ervoor?

In de eerste helft van dit jaar zijn we wat betreft zilver, enigszins op onze honger moeten blijven zitten. Deze week echter, kwam de prijs van zilver weer tot leven, en dit op een vrij spectaculaire manier.

Na correcties in mei en juni, zien we nu mogelijk het begin van een nieuwe prijsrally in juli. Dit komt voorlopig nog steeds overeen met wat we op 13 juni hebben geschreven.

De zilverprijs is bovendien weer boven haar 200-daags gemiddelde uitgeklommen en de recente bodem was ook weer hoger dan die van maart dit jaar. Wat de lange termijn trend betreft, is er dus nog niets aan de hand.

Integendeel, de zilverprijs staat op dit moment ook op een interessant punt in dollar:

Daarbij willen we nog even opmerken dat speculanten onlangs behoorlijk negatief waren over de toekomstige evolutie van de zilverprijs. Zij zitten dus zeker nog niet weer in de markt.

Over de fundamentele redenen waarom de komende jaren interessant kunnen worden voor fysieke edelmetalen, schrijven we hier regelmatig. De afnemende wereldwijde voorraden van zilver en de toename van het ‘verbruik’ van zilver, bijvoorbeeld in zonnepanelen, zijn daar twee van.

Bijkomend blijft er de logische verwachting dat zilver in de toekomst weer in beeld zal komen als ‘edelmetaal’, bijvoorbeeld als reactie op een nieuwe schuldencrisis. Elk echt hoog koersdoel voor zilver, houdt hier rekening mee.

Wij vinden in ieder geval voldoende redenen om ook zilver naast goud op te nemen in onze portfolio’s.

Uw positie in fysiek zilver verder opbouwen, of een eerste positie innemen in zilver, kan via uw account bij goud999safe.