Goudreserves Mongolië gigantisch omhoog

De deviezenreserves van Mongolië bereikten deze maand de 2.5 miljard dollar.

Dat betreft het hoogste punt sinds december 2016, aldus de centrale Bank van Mongolië.

Vooral opvallend is de stijging van de officiële goudreserves. Die zouden zijn gestegen tot liefst 18,4 ton, zo berichtte Xinhua Net.

In het derde kwartaal kwamen die goudreserves nog uit op 3,1 ton. Een toename van bijna 500 procent!

De groei werd toegeschreven aan de implementatie van de eerste en tweede fase van de Extended Fund Facility. Een IMF programma wat een significante verhoging van de goudreserves van de Centrale Bank van Mongolië behapt.

Deskundigen van de Mongoolse centrale bank voorspellen daarnaast dat de deviezenreserves van Mongolië tegen eind 2019 3,8 miljard dollar en tegen 2020 4 miljard dollar zullen bedragen.

Ook de deviezenreserves van India stegen, met 3.53 miljard dollar om precies tot een nieuwe all time high van 404,921 miljard in de week van 22 december.

De week daarvoor kenden zij ook al een stijging met 488,2 miljoen dollar tot 401,385 miljard dollar.

In de eerste week van september van dit jaar was het de eerste keer dat de grens van 400 miljard dollar werd overschreden.

Terwijl de daaropvolgende tijd de goudreserves van de centrale bank van India niet verder werden uitgebreid was dat nu wel het geval.

In waarde stegen ze met 12,6 miljoen tot 20,716 miljard dollar.

De toename in totale reserves kan verder worden verklaard door een appreciatie of depreciatie van niet-Amerikaanse valuta’s zoals de euro, het pond sterling en de in de reserves aangehouden yen.

Bronnen: Xinhua Net, The Hindu Business Line

Foto: Flickr

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.