Goudprijzen zullen dit jaar blijven stijgen

De goudprijzen zullen dit jaar blijven stijgen. Dat zegt een hooggeplaatste bron van de International Financial Corporation (IFC). Dat vertelde hij in de zijlijn van een conferentie over edelmetalen en gerelateerde beleggingen die werd gehouden in New York.

Deze belegger blijft dus fundamenteel een voorstander van hogere edelmetaalprijzen. Vorig jaar zagen we de goudprijzen eerder dalen. Maar in het vierde kwartaal van vorig jaar hebben we een forse stijging gezien, en volgens de analist van dienst is dat hoofdzakelijk het gevolg van het feit dat de verwachtingen van lagere rentevoeten stilaan ingebakken zijn.

De uitlatingen komen er een paar dagen nadat de voorzitter van de Federal Reserve Bank of St Louis, James Bullard, aankondigde dat een renteverlaging er aantrekkelijker uitziet, aangezien deze mogelijk de problemen met de inflatie kan oplossen en de Amerikaanse markten opnieuw meer geloofwaardigheid kan geven.

Buiten deze factoren zijn er echter nog verschillende andere elementen die een invloed uitoefenen op de goudprijzen. Denk maar aan het feit dat beleggers opnieuw naar ETF’s gaan kijken, en doordat de centrale banken in China, Rusland, Turkije en India allemaal hun goudaankopen serieus aan het opschroeven zijn. Dat blijkt uit recent gepubliceerde berichten.

Wanneer we kijken naar de dynamiek tussen vraag en aanbod, ligt het in de lijn der verwachtingen dat de goudprijs zal blijven stijgen.

Ook wij blijven uiteraard zeer positief voor de prijzen van edelmetalen op langere termijn. Vooral wanneer we kijken naar de prijzen van platina, zilver en rhodium is er nog heel wat potentieel. Slimme beleggers houden hier best rekening mee en gaan nu al stilaan accumuleren.

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.