Goudprijs onder druk maar niet voor lang

Hoewel de markttendens afgelopen week positief was doken Amerikaanse fondsbeleggers op goud en ruilden aandelen in voor contanten, zo liet Reuters research bureau Lipper weten.

Edelmetaalfondsen kenden een toestroom ter waarde van 977 miljoen dollar. Het meest sinds juli 2016.

Meer dan 16 miljard dollar zocht in de zeven dagen tot 27 september heil in Amerikaanse fondsen met een laag risicoprofiel, aldus gegevens van de onderzoeksdienst.

Mutual funds en ETF’s kenden daarentegen een uitstroom ter waarde van 9,7 miljard dollar, het meest sinds juni.

Tom Roseen, hoofd onderzoeksdiensten bij Lipper:

People were taking risk off from the high-flying stocks

ABN Amro kwam gisteren wederom met vooruitzichten.

Daarin gaf Georgette Boele, coördinator valuta en edelmetalen strategie bij het Economisch Bureau van ABN AMRO, nogmaals aan dat goud zal blijven presteren.

De goudprijs worstelt weliswaar wegens de goed presterende Amerikaanse aandelenmarkten en zou ook best nog wat verder kunnen dalen, maar een herstel in prijs voor het metaal is aanstaande.

Boele verwacht de komende dagen en weken een verder herstellende dollar. Dat zou de goudprijs nog lager kunnen drukken, zo ook de zilver- en platinaprijs.

Goud zou volgens de bank kunnen dalen tot 1.250 dollar per ounce, dicht bij het 200-daags voortschrijdend gemiddelde.

Een daling daaronder zou nog meer neerwaartse druk kunnen geven, maar ABN verwacht dat nadat de goudprijs de 1.250 dollargrens op heeft gezocht weer hoger gaat.

Het herstel van de Amerikaanse dollar zal volgens de bank immers tijdelijk van aard zijn en Boele verwacht dat de Amerikaanse dollar aan het einde van het jaar en volgend jaar weer zal verzwakken.

ABN Amro ziet goud het jaar afsluiten rond de 1.300 dollar per ounce. Tegen het einde van 2018 verwacht de bank een prijs van rond de 1.450 dollar per ounce.

Bronnen: Reuters, ABN Amro

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden
op de site van Goud999