Gouden Darth Vader te koop in Japanse Golden Week

In de Japanse zogeheten “Golden Week”, de eerste week van mei waarin verschillende feestdagen vallen, wordt dit jaar ook het jubileum gevierd van Star Wars.

In mei 1977, deze maand precies 40 jaar geleden, kwam de eerste Star Wars film – Star Wars: Episode IV: A New Hope – uit.

Een Japanse juwelier heeft om dat te vieren – en haar eigen 125-jarig jubileum – een levensgroot Darth Vader masker gemaakt van puur goud.

Het masker meet 26.5 bij 30 centimeter.

Juwelier Ginza Tanaka creëerde het 24-karaats masker met een gewicht van omgerekend zo’n 15 kilo. Het masker is daarmee helaas te zwaar om op te zetten.

Ginza Tanaka zet het masker op 4 mei te koop in zijn winkel in Tokyo voor een bedrag van 154 miljoen yen, omgerekend 1,4 miljoen dollar.

Voor hen die geen 1,4 miljoen kunnen missen verkoopt Ginza Tanaka ook verschillende gouden verzamelmunten met Star Wars motief.

De Star Wars munten worden verkocht per set van drie voor zo’n 11.000 dollar.

Daarnaast kunnen er wat minder waardevolle munten worden aangekocht voor zo’n 1.200 dollar per stuk.

Die munten wegen zo’n 10 gram en daarop staat de afbeelding van bijvoorbeeld Yoda, of een lightsaber zwaardgevecht tussen Luke Skywalker en Darth Vader.

Helaas voor de online shoppers: het masker zal enkel te bestellen zijn bij de flagship store van de juwelier in Tokyo. Daar waar het masker tentoongesteld is.

Klanten zullen daarbij na bestelling nog zo’n drie maanden moeten wachten voordat er geleverd kan worden.

Hoewel de maskers de meest waardevolle “Star Wars” memorabilia van de juwelier betreft, heeft Ginza Tanaka in het verleden nog veel duurdere producten gemaakt.

In 2013 werd een gouden kerstboom met Disney-thema tentoongesteld voor 500 miljoen yen, zo’n 4,5 miljoen dollar.

Bronnen: New York Times, ABC News

Foto: Flickr

[xyz-ihs snippet=”goud”]