Goudconfiscatie is helaas wel mogelijk

De overheden overall ter wereld zijn naarstig op zoek naar manieren om cash geld in te perken en zelfs te confisqueren. Dat maakt allemaal deel uit van een plan om de belastingen nog een beetje meer te verhogen. Het is inderdaad waar dat goud een manier is om jezelf buiten het banksysteem te plaatsen, maar je moet dan wel goed opletten waar je het bewaart.

Zo heeft China al beperkingen ingesteld op de import van goud, en India heeft grote coupures van zijn bankbiljetten gewoon van de markt gehaald. Dat zou helaas wel eens een blauwdruk kunnen zijn voor andere overheden om hetzelfde te doen, waarom niet in Europa?

De Europese Commissie heeft al maatregelen genomen om striktere controles op cash door te voeren, en wil vermijden dat er edelmetalen van uit de EU binnenkomen. Ze werpen het argument van terrorisme op als excuus, maar dat is uiteraard onzin.

Ze laten geen enkele crisis onbenut om de oorlog te verklaren tegen cash en goud. De aanslag met een truck in Berlijn op een kerstmarkt was uiteraard het gedroomde excuus.

Dat alles hoeft uiteraard niet te betekenen dat men in Europa je goud zomaar zal komen afpakken. Je zal wel heel goed moeten opletten waar je het bewaart.

Het voordeel van goud is nog altijd hetzelfde: het is transporteerbaar, overal ter wereld herkend en aanvaard, en deelbaar.

Neem nu bijvoorbeeld Krugerrands of Napoleons. Die kan je bij wijze van spreken overal wegstoppen en bewaren. Niemand die het weet.

Wees dus de grijpgrage overheid te snel af. Koop vandaag nog je zilveren en gouden munten bij ons. Kijk snel in onze collectie!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]