Goud zit in een consolidatiefase

Gisteren was het D-day voor de Europese Centrale Bank, en de voorzitter bij monde van Mario Draghi leverde een indrukwekkend stimuluspakket af. De goudprijs liet zich uiteraard niet onbetuigd en steeg fors.

De Amerikaanse dollar daalde van het hoogste peil in meer dan een week tijd. De euro steeg fors en de Duitse overheidsrentes gingen ook de lucht in. Beleggers wachten nu op de komende beslissingen van de Amerikaanse centrale bank volgende week. Die wordt verwacht haar rente te verlagen met 25 basispunten voor de tweede opeenvolgende keer.

De markten houden ook de economische cijfers uit de VS in de gaten om te zien hoe sterk de economie presteert in de aanloop naar de monetaire beleidsvergadering.

Wanneer we kijken naar de goudprijzen, dan zien we dat die nog steeds bewegen in een laterale vork. We zien een technisch herstel vanaf het niveau van 1500 USD per ounce. Het steunniveau van 1500 USD is vrij sterk en dat houdt de prijzen sterk.

De opwaartse beweging van het goud bleef echter uiteindelijk binnen de perken omdat wereldwijde aandelen stegen tot het hoogste peil in zes weken omdat er tekenen waren van een ontspanning in de handelsoorlog.

Palladium daalde met 0,7% tot 1606 USD per ounce na eerder deze week een all-time high van 1621 USD per ounce bereikt te hebben. Mogelijke stakingen in Zuid-Afrikaanse mijnen riepen ongerustheid op over de aanvoer in een nu al krappe markt.

Het metaal is echter deze week al 4% gestegen en zit op het spoor van zes weken onafgebroken winst.

Ook rhodium doet het fantastisch en nadert nu de 5000 USD.

Zo zie je dat een echte bullmarket in edelmetalen ongelooflijk sterk is en dat deze gedragen wordt door fundamentals.

Het meest aantrekkelijke metaal op dit moment is waarschijnlijk zilver en platina. Wanneer die uitbreken, ga je een heel sterke rally zien!