Goud zet al sinds twee jaar records neer

Goud is hard op weg haar beste kwartaalresultaat neer te zetten sinds september 1990, 26 jaar geleden. Maar goud noteert wereldwijd in Amerikaanse dollars. Als gevolg van valuta oorlogen daalden meeste valuta de afgelopen jaren ten opzichte van de dollar. Goud daarentegen dat geprijsd werd in lokale valuta steeg echter fenomenaal.

Buiten de VS kan daarom gesteld worden dat goud al 2 jaar in een bull markt zit.

Ook analist en investeerder Dan Tapiero merkt op dat voor diegenen die in 2014 buiten de VS investeerden in goud, hun waarde hebben zien groeien. Goud geprijsd in de Canadese dollar, de Australische dollar en de Japanse yen naderen hun all-time high. In de Russische roebel, de Braziliaanse real, de Turkse lira, en de Zuid-Afrikaanse rand noteert goud al boven haar all-time high.

De boodschap is duidelijk. Het was slechts een kwestie van tijd voordat goud in dollars – de huidige wereldreservemunt – de rest van de wereld zou volgen. Dit proces lijkt 3 maanden geleden te zijn begonnen. De US Dollar Index verloor de afgelopen vier maanden 4,4 procent ten opzichte van haar high van 100,51 op 2 december. Daartegenover stegen goud, zilver, platina en palladium respectievelijk 15,3, 10,7, 7,4 en 1,9 procent in 2016.

Ross Norman, CEO van goudhandelaar Sharps Pixley, die meer dan 30 jaar geleden zijn carrière in goud bij Johnson Matthey Plc begon:

Absolutely no one saw this coming. Forecasts made at the start of the year were out of date within weeks

Beleggers trotseerden de timide prognoses aangaande goud in dollars aan het begin van dit jaar en begonnen massaal goud in te slaan. Aanhoudingen in goud ETF’s groeide voor het eerst in een jaar tijd, en hoe. Aankopen versnelde zich en investeringen in goud stegen elke dag het afgelopen kwartaal op slechts 8 dagen na.

Aanhoudingen in goud ETF’s steeg 21 procent tot 1,761.3 ton de afgelopen periode, meer dan in welk kwartaal dan ook sinds maart 2009. Maar vooral de handelsvolumes op de Comex in New York bereikte een record. 14,1 miljoen papieren goud futures contracten werden verhandeld en dat is een absoluut record voor een eerste kwartaal.

Bronnen: Bloomberg, Business Insider, Hard Assets Alliance, Profit Confidential

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999