Goud zal stijgen

De economische onzekerheid op de beurzen viert opnieuw hoogtij. Dat wordt ingegeven door de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten uiteraard. We zien het ook aan de evolutie op de beurzen: die is eerder negatief gericht en vooral bedrijven die exporteren krijgen flinke klappen.

Dat speelt uiteraard in het voordeel van de goudprijs, die sterk gestegen is de afgelopen dagen. We noteren opnieuw in de buurt van de 1300 USD per ounce. Dat doet het beste vermoeden voor de goudprijs in de komende maanden.

Een vooraanstaande researchinstelling zei dat de rally van het goud wel eens te danken zou kunnen zijn aan de veranderende monetaire beleidslijn van de Federal Reserve.

Analisten David Song en Michael Boutros van DailyFX zeiden dat ze verwachten dat de goudprijzen gaan stijgen de komende maanden, en vooral dan in het tweede kwartaal.

De prijzen voor het goud zullen uiteindelijk het hoogste peil bereiken in een jaar naarmate de centrale banken hun monetaire teugels verder laten voeren.

De centrale bank in de Fed stopt niet alleen de afwikkeling van haar balans, maar de analisten hebben ook gezegd dat zij verwachten dat het comité tijdens de meeting in juni de basis zal leggen van een zogenaamde ‘lower for longer’ monetaire politiek. Dat is een bijkomende bullish factor voor het gele metaal.

De FOMC is voorstander van een geduldige benadering wanneer we kijken naar de gemengde economische cijfers die vanuit de Amerikaanse economie komen. Dat is heel positief voor het goud en ook zilver op langere termijn.