Goud zakt niet terug dinsdag

De Noord-Koreaanse spanningen zijn op dit moment de belangrijkste factor voor de sterke prestaties van de goudprijzen. Ook de zwakke Amerikaanse dollar doet zijn duit in het zakje. Gisteren was het in de VS Labour Day en dus was er bijzonder weinig handel. Vandaag gaan de markten opnieuw open en het is bemoedigend om te zien dat de goudprijs vanochtend niet corrigeert.

De Noord-Koreanen lijken wel te ‘smeken’ om oorlog, aldus een belangrijke ambassadeur. De gek in Noord-Korea zou niets liever hebben dan een oorlog te starten blijkbaar. Hopelijk laten de Amerikanen zich niet het hoofd op hol brengen want dan ziet het er niet goed uit voor de financiële markten.

De goudprijs profiteert ook van het feit dat de markt totaal niet meer gelooft dat de Fed nog een renteverhoging zal doorvoeren dit jaar. De arbeidsmarkt begint tekenen van zwakte te vertonen en het renteverschil tussen de VS en Europa is niet bijzonder groot meer. Dat speelt in de kaart van een zwakke dollar.

Ook een opsteker is dat de goudmijnaandelen de richting lijken aan te geven. In het verleden was dat wel anders. De goudmijnaandelen waren de afgelopen jaren zwak met uitzondering van een felle stijging in 2016.

Ook bemoedigend is dat de activa onder beheer in goud ETF’s toenemen terwijl het vertrouwen van het grote publiek er helemaal niet is. Iedereen is nog steeds sceptisch over een stijging van de goudprijzen en dat is een goed teken.

Wanneer de volgende technische weerstanden doorbroken worden, dan zou je wel eens vuurwerk kunnen zien. Wie slim is bereidt zich nu voor en wie een turbo wil op zijn goudbeleggingen, moet eens naar zilver kijken. Daar zijn de kansen zelfs nog beter.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999