Goud zakt door stijgende dollar, zilver houdt stand

De afgelopen dagen waren de goudprijzen bijzonder sterk, onder andere door inflatoire druk.

Maar vrijdag zien we toch een beperkte terugval, die voor een deel te maken had met sterke winsten bij de Amerikaanse dollarindex.

We zien toch nog steeds dat de goudprijs hinder blijft ondervinden van deze inverse relatie. Op lange termijn is de relatie niet zo sterk maar op korte termijn blijft hij wel bepalend voor de goudprijs.

Zo noteren de goudfutures voor augustus op dit moment rond de 1889 dollar per ounce. Belangrijk is wel dat de zilverprijs geen hinder ondervindt van deze evolutie.

De koersen van het zilver noteren immers boven de 28 dollar.

Zilver blijft profiteren van zijn dubbele hybride rol. Enerzijds is het immers een belangrijk edelmetaal, maar anderzijds ook een industrieel metaal dat talrijke toepassingen kent.

Aangezien de economie op dit moment bijzonder sterk aan het herstellen is, is het dan ook logisch dat de zilverprijzen stijgen.

Binnen een paar weken gaan we de traditioneel nieuwsluwe zomerperiode in, die echter verstoord en opgeschrikt kan worden door onrust op de aandelenmarkten.

Het valt nu nog te bezien hoe de edelmetalen zullen reageren op een mogelijke correctie van de aandelenmarkten, die op recordstands noteren.

Op te volgen de komende weken!