Goud wordt de ultieme veilige haven

In deze turbulente beurstijden zijn er maar weinig veilige havens op de markten. Je zou kunnen argumenteren dat de USD en de Amerikaanse Treasuries die veilige havens zijn, en in mindere mate gevolgd door de yen. Maar er is een analist van INTL FCStone die zegt dat deze situatie in de toekomst wel eens helemaal zou kunnen omslaan.

Indien de Amerikaanse centrale bank, de Fed, de rentevoeten blijft optrekken, dan zal goud op het einde van de dag de Amerikaanse Treasuries vervangen als de “ultieme risk-off asset”. Dat zegt althans de analist Vincent Deluard in een interview.

Indien de rentevoeten nog een heel stuk zullen stijgen in de toekomst, en deze situatie aanhoudt, dan zal goud Treasuries vervangen als de ultieme risicoloze activa. Beleggers zullen dan goud moeten bezitten als een verzekering tegen het risico van de aandelenmarkten.

Goud had de neiging om zeer sterk te stijgen in periodes waarin de aandelenmarkten zeer sterk naar beneden gingen in de periode tussen 1985 en 1995. In die periode lag de periode van de grote inflatie nog vers in het geheugen van beleggers. De waarde van goud als een verzekering tegen aandelenrisico daalde tijdens de “grote matiging” van eind jaren 90.

Treasuries kwamen toen tot uiting als de nieuwe risicoloze activa tijdens de deflatoire jaren die volgden op de crisisjaren na 2008. Maar die situatie zal niet blijven aanhouden.

Goud presteert nu al als antithese van de aandelenmarkten. Bent u voorbereid? Want wij zien al duidelijk wat er aan het gebeuren is: goud neemt zijn rol als veilig actief op wanneer het mis gaat met de aandelenbeurzen.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999