Goud stijgt fors na renteverhoging

De goudprijzen stegen na de renteverhoging door de Federal Reserve. Gisterenavond verhoogde de Amerikaanse centrale bank volgens de verwachtingen de rente met 25 basispunten. De outlook ten opzichte van de vorige projecties bleef relatief ongewijzigd.

In een statement vertelde de Amerikaanse centrale bank dat de economische activiteit in een gematigd tempo is gestegen.

De goudprijzen stegen naar aanloop van het rapport naar het belangrijke steunniveau van ongeveer 1200 USD per ounce. Als reactie op het statement en de nieuwe projecties handelden de april Comex goudfutures rond de 1210 USD per ounce of een stijging van zowat 0,63%.

Goud trekt wat interesse van beleggers aan nu de Fed heeft aangegeven dat de rentevoeten dit jaar zowat drie keer zullen worden opgetrokken.

We moeten ook afstappen van het idee dat de goudprijzen niet stijgen wanneer de rentevoeten worden verhoogd. Een stijgende rente duidt ook op een verbeterende arbeidsmarkt, waardoor mensen meer geld hebben om edelmetalen te kopen.

Ook zien we dat de inflatie overal in de eurozone aan het stijgen is. België is zelfs een inflatiekampioen in Europa en dat komt omdat de taksen en belastingen onze inflatie op een kunstmatige manier aanwakkeren. Dat zorgt ervoor dat de koopkracht van het spaargeld met rasse schreden achteruit gaat.

Beleggers hebben uiteraard de keuze om in aandelen te gaan beleggen, maar ook dat zijn geen risicoloze activa. Het wordt opletten om de koopkracht te bewaren. Edelmetalen zoals goud en zilver zijn in historisch perspectief zelfs goedkoop te noemen. Je hebt dan ook een bijkomend opwaarts potentieel van tientallen of zelfs honderden procenten. Goud en zilver zijn een belegging met een beperkt neerwaarts potentieel en grote upside.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999