Goud staat klaar voor eindejaarsrally

De goudprijs begint opnieuw wat tractie te krijgen naar boven toe. Het gele metaal kan zich daarom klaarmaken voor een eindejaarsrally. Eind december kunnen we daarom een mooie stijging zien. Dat doet het beste vermoeden voor de toekomst.

Althans, dat is de mening van Eric Sprott. Hij is zoals jullie weten een van de beste en grootste grondstoffenbeleggers van Canada en zelfs van de wereld. Het succes dat hij de afgelopen decennia heeft gekend met mijnbouwbedrijven, toch een zeer moeilijke business, is bijzonder indrukwekkend geweest. De afgelopen jaren hebben we rallies gezien eind december en begin januari. Het ziet er volgens Sprott naar uit dat we opnieuw in een dergelijke constellatie zijn terechtgekomen.

Vanaf woensdag zijn de comex goudfutures voor december beginnen te stijgen, vanaf net onder 1200 USD per ounce tot meer dan 1220 USD per ounce. Het gele metaal kon immers profiteren van een toegenomen vraag naar veilige havens. Dat had ook te maken met de terugval van de USD index. Het december goud noteerde voor het laatst rond 1222 USD per ounce. Dat is een daling met 0,01% op een dag. Gelet op de mogelijkheid van een eindejaarsrally, moeten beleggers beginnen denken over wat er momenteel is ingeprijsd in de markt, en wat niet.

Een van de mogelijke factoren die goud een boost kan geven, is de Amerikaanse situatie op de huizenmarkt. Dat heeft uiteraard alles te maken met de rentevoeten. De rentevoeten op hypotheekleningen zijn immers gestegen van 3,6% naar 5,2%. Dat is een toename van 45% van de rentekosten.

Maar de belangrijkste en fundamentele reden is ongetwijfeld dat we nu al negen jaar ver zitten in een bullmarkt voor aandelen en dat die ooit wel eens gaat keren. Nu is de olifant in de kamer heel duidelijk zichtbaar: hogere rentevoeten en een Fed die de geldkraan stilaan aan het dichtdraaien is.

Sprott anticipeert hierop met goud  en ook zilver, dat volgens hem enorm ondergewaardeerd is. Wie zijn wij om hem hierin tegen te spreken?

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999