Goud op weg naar 1500 USD

De afgelopen jaren waren triestig voor de edelmetaalprijzen. Door de stijgende beurzen en de schijnbare rust op de financiële markten gingen goud en zilver lager. Maar sinds begin dit jaar is de situatie helemaal anders. Beleggers beseffen dat ze zich moeten indekken tegen gekke centrale bankiers.

De edelmetaalkoersen zitten daardoor opnieuw in een stevige opgaande lijn. Deze maand alleen al ging het goud naar een piek van 1370 USD per ounce nadat beleggers de veiligheid van tastbare activa opzochten na de Brexit. Dat heeft ervoor gezorgd dat het gele edelmetaal ongeveer een kwart aan waarde heeft gewonnen sinds begin dit jaar.

Heel wat analisten (van de grootbanken) keren nu hun kar en zeggen dat het goud nog een heel stuk hoger kan gaan na de run-up die we gezien hebben. Vreemd toch hoe het sentiment altijd wijzigt na een koersstijging! Neem nu bijvoorbeeld UBS. Die hebben hun gemiddelde prijsvoorspelling voor het goud voor 2017 verhoogd van 1250 USD per ounce tot 1400 USD per ounce. En ze verwachten dat het goud nog zal blijven stijgen tot het einde van dit decennium, met gemiddelde prijzen van 1450, 1475 en 1500 USD per ounce voor respectievelijk 2018, 2019 en 2020.

UBS citeert met name macro-economische risico’s, lage reële rentevoeten en een dalende dollar tegenover de valuta’s van de emerging markets als belangrijkste koersstimuli voor het goud.

De daling van de Amerikaanse dollar is ondertussen een van de belangrijkste drivers voor veel grondstoffen geweest dit jaar. De USD index staat nog altijd in het rood in vergelijking met het startniveau van 99,65 dat in januari behaald werd, nu de hoop opduikt dat de Fed de rente niet meer zal verhogen.

Analisten van grootbanken lopen altijd achter met hun prijsvoorspellingen. Profiteer van de lage goudkoersen nu het nog kan!

Onze webshop biedt hierbij voldoende keuze. We hebben een brede waaier aan goud- en zilverbeleggingen, die je kan opbergen op een veilige plek.

Word je eigen centrale bankier en neem het lot over je eigen centen in handen!

 

[xyz-ihs snippet=”promo”]