Goud op hoogste peil sinds 2,5 maanden!

De goudprijzen waren gematigd hoger in de Amerikaanse handel dinsdag, en net onder het hoogste peil sinds 2,5 maanden dat maandag bereikt werd. De goud- en zilverprijzen hebben blijkbaar niet veel last van een Amerikaanse dollar die verstevigde. Hierdoor bleven de bulls gematigd.

Als we kijken naar het technische plaatje, dan is dat voor goud serieus verbeterd. Ook voor zilver ziet het er een stuk prettiger uit dan een tijdje geleden. Technisch gezien kan de rally nog een hele tijd aanhouden. Voor beleggers in de eurozone, zoals wij, is de sterkere dollar een zegen. De greenback was voor een deel ondersteund door de commentaren van de Federal Reserve op maandag, die verklaarde dat een Amerikaanse renteverhoging op stapel staat in maart, wanneer de FOMC opnieuw samenkomt.

Een belangrijk deel van de verklaring waarom goud zo sterk is, heeft te maken met de verkiezingskoorts die momenteel heerst in de eurozone. De Franse nationaliste Marine Le Pen, die ermee gedreigd heeft om Frankrijk uit te eurozone te laten stappen, heeft de euro fors onder druk gezet. Daardoor gingen ook Europese beleggers een veilige haven opzoeken.

De futures voor april voor de goudprijzen bereikten aldus een hoogtepunt, het sterkste niveau in 2,5 maanden. Dat zal heel wat traders aantrekken die volgens de grafieken gaan traden. De bedoeling is nu dat er een uitbraak komt boven het technische weerstandsniveau op 1265 USD per ounce. De eerste weerstand voor het goud staat er op 1237,50 USD en dan daarna moeten we naar 1250 USD stijgen. De eerste steun ligt op het laagtepunt van 1229,20 en dan daarna 1225,00 USD.

Ook de zilverprijzen zijn mooi ondersteund en bereikten het hoogste peil in bijna drie maanden. Ook de zilverbulls zitten gebeiteld: de prijzen zitten in een opwaartse trend die nu al zes weken aanhoudt. De volgende halte is de forse technische weerstand op 18 USD per ounce.

Kortom, het ziet er op korte termijn goed uit voor beleggers in zowel goud als zilver. De bulls profiteren van een gunstig technisch plaatje, en dat zal op zijn beurt weer meer beleggers kunnen aantrekken. Positioneer je op het goeie moment, en je zal er wel bij varen!

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]