Goud onder 1440: in lastig technisch parket

Vanuit technisch oogpunt betekent een terugval onder de 1440 voor het goud een serieus probleem. Let wel, dit is enkel vanuit tradingoogpunt. Dat zegt RBC Wealth Management managing director George Gero. Wanneer we het 200-daagse gemiddelde onder de 1440 doorbreken, dan zit goud in technisch lastig parket. RBC verwacht dat de goudprijs rond de 1450-1500 USD zal noteren op korte termijn. Er zijn immers enkele verontrustende headline vanuit Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en de VS die waarschijnlijk een boost zullen geven aan het edelmetaal.

Je moet ook niet vergeten dat de goudprijzen bewegen in een seizoenspatroon. We zien vaak een verkoopgolf aan het einde van het jaar en daarna een herstelbeweging richting het nieuwe jaar. Dat is exact wat er nu aan het gebeuren is. De correctie naar het einde van het jaar toe wordt meestal ingegeven door Chinese investeringsfondsen die gaan verkopen, voor er begin het nieuwe jaar een herstelbeweging komt naarmate de aankopen weer hervatten.

Over het algemeen zal de goudprijs echter blijven profiteren van de onzekerheid over de handelsoorlog. Ook de geopolitieke risico’s zijn verre van verdwenen.

Beleggers zijn ondertussen ook bijzonder optimistisch geworden over aandelen. Dat is opmerkelijk, want ze staan nu al op recordniveaus. Het betekent dat de zelfgenoegzaamheid in de markt is geslopen. We weten allemaal dat dit een gevaarlijke situatie is.