Goud naar 1350 USD in 2019?

In een interview met Kitco.com gaf de analist Bernard Dahdah van Natixis aan dat de bank optimistisch is over de prijzen van edelmetalen volgend jaar. De onzekerheid op de financiële markten zal verder toenemen en de economische groei zal volgend jaar onder druk komen te staan.

De VS draaien op zo goed als volledige tewerkstelling. De groeivooruitzichten voor dit land zullen daarom ook beginnen afkalven. De analisten van deze bank zijn nog steeds relatief optimistisch over de groei, maar het ziet er volgens hen wel naar uit dat we op een piek noteren.

Als we dan kijken naar de goudprijzen, dan zien we duidelijk een positieve repercussie. Voor 2019 zal de goudprijs volgens deze bank een gemiddelde prijs behalen van 1275 USD per ounce. Dat is een stijging van zowat 4% ten opzichte van de huidige prijzen.

Door de toenemende financiële volatiliteit en een zwakkere USD zal de goudprijs blijvend ondersteund worden. De stimulusgevolgen van de 2018 belastingverlagingen zullen volgend jaar beginnen web te ebben.

In een klimaat van zwakkere economische groei, toenemende volatiliteit en stijgende tekorten zal het voor de Fed moeilijker en lastiger worden om het monetair beleid te verstrakken.

Dat is uiteraard goed voor goud en zeker ook voor zilver, dat een gemiddelde prijs zal halen van 16 USD per ounce volgend jaar en een hoogtepunt van 18 USD per ounce kan behalen.