Goud in 2019: het beste huis in een slechte buurt

Een heel interessante visie om naar goud te kijken is op relatieve basis. Dat betekent dat we de aantrekkelijkheid van goud gaan afzetten tegenover andere activaklassen zoals aandelen en obligaties.

En dan kom je al snel tot de conclusie dat goud wel degelijk het mooiste huis is in een zeer slechte buurt. Je moet er immers rekening mee houden dat de andere gevestigde activaklassen een heel stuk minder interessant zijn.

De Amerikaanse economie lijkt te vertragen en ook de Europese economie zal daaronder lijden. Daarom zal het een grote kans hebben dat ook de USD zal verzwakken, wat op zijn beurt dan weer gunstig is voor de goud- en zilverprijzen.

Ook moet je er rekening mee houden dat Trump zijn heffingen serieus zal verhogen. De Duitse autosector beeft en siddert nu al. In een dergelijke context ziet het er ook naar uit dat hier de verliezen serieus zullen oplopen.

Beleggers gaan als gevolg van al deze onzekerheden fors risicoaverser worden. Dat speelt uiteraard in de kaarten van de goudprijs. De goudprijs is een ideale barometer voor de angst op de beurzen.

U kan zich misschien afvragen waarom de goudprijs dan nog niet sterker gestegen is na de correctie op de beurs? Wel omdat er bijlange nog geen sprake is van paniek op de beurzen. Die zal pas komen wanneer er een echte crash komt op de obligatiemarkten die de valuta’s echt onder druk komt te zetten.

Houd dus je goud- en zilverposities heel goed vast…