Goud: moeilijk 2018, blinkend 2019

De goudprijzen hebben het moeilijk en er is niet veel tractie op dit moment, behoudens een opleving vorige week toen de goudprijs profiteerde van de daling van de markten.

Metals Focus gaf een samenvatting van zijn rapport getitled ‘Precious Metals Investment Focus 2018/2019” dat goud, zilver, platina en palladium afdekt. Het rapport werd gelanceerd op een speciaal event in Londen.

Professionele beleggers hebben een groot deel van 2018 de edelmetalen uit de weg gegaan. Zij hebben bearish of zelfs short posities ingenomen. Dat was het resultaat van de macro-economische ontwikkelingen. De Amerikaanse dollar werd geboost door de verdere Amerikaanse verstrakking en een groeiende consensus voor een meer hawkish Federal Reserve. Ook de Amerikaans-Chinese handelsoorlog speelde een rol. Goud heeft immers de neiging om omgekeerd te reageren op de greenback.

Ook de Amerikaanse economie is enorm aan het versterken. Dit heeft het reeds positieve rendement ten opzichte van Amerikaanse aandelen versterkt. Hierdoor verlaagde de interesse in edelmetalen zoals goud.

Enkele kopwinden voor goud zullen ook de komende maanden overeind blijven. We denken dan aan een sterke dollar, hoge obligatierentes en lage inflatie in de geïndustrialiseerde wereld. Toch zegt Metals Focus dat de voorwaarden in 2019 stilaan positief zullen worden.

Zilver heeft mogelijk van alle edelmetalen de beste kansen. Het is niet alleen spotgoedkoop, het is ook een industrieel metaal dat mogelijk een tekort optekent. Maak u klaar voor een short squeeze!

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.