Goud lijkt technisch te stabiliseren

De afgelopen weken ligt de goudprijs zwakker op koers, dat hoeven we u uiteraard niet te vertellen. De goudfutures gingen woensdag lichtjes naar boven tot ongeveer 1277 USD per ounce. Dat is te danken aan de vrij zwakke dollar, die de goudprijs hoger stuwt, en de traders die bullish posities innemen.

Hoewel de goudprijs de eerste tekenen van een herstel vertoont, blijven de marktparticipanten zich richten op de sterke Amerikaanse data, en op de Amerikaanse aandelenmarkten, die op een recordstand staan. Dat zou in principe bijkomende en aanhoudende druk kunnen zetten op het gele edelmetaal.

Volgens analisten bij de Bank of America Merrill Lynch heeft de hawkish Fed in een niet-inflatoire omgeving voor tegenwind gezorgd voor het gele metaal. Daarom geloven deze analisten dat het opwaartse potentieel op korte tot middellange termijnbeperkt is. Het is ook mogelijk dat beleggers hun blootstelling afbouwen doordat de USD potentieel sterker gaat worden.

ADP rapporteerde immers woensdag dat de banencijfers over september beter uitkwamen dan verwacht, aangezien de bedrijven maar liefst 135.000 nieuwe banen creëerden.

De beleggers en traders in goud en andere edelmetalen blijven zich zoals zo vaak concentreren op twee zaken: de macro-economische cijfers en ook de stand van de dollar.

In feite is dat op korte termijn richtinggevend, maar op lange termijn spelen factoren zoals vraag en aanbod en ook de monetaire geldcreatie een veel grotere rol in het bepalen van de pricing voor edelmetalen. De vraag naar goud zal op termijn het aanbod overstijgen, dus in dat opzicht zitten we goed.

En ook als we kijken naar alle monetaire stimulus die nog door de centrale banken wordt doorgevoerd, zitten we goed.

Traders en beleggers mogen zich dus niet blindstaren op deze enkele factoren. Zij moeten het grotere en ruimere plaatje in de gaten houden. En dat pleit nog steeds sterk in het voordeel van goud, ondanks alle berichten.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999