Goud lijdt onder hogere dollar

De goudprijs was onlangs gestegen tot het hoogste peil in maar liefst zes weken. De Amerikaanse aandelenindices gaan maandag echter lager. Dat heeft uiteraard te maken met het nieuws over de mutatie van het coronavirus.

De zilverprijs deed het goed de afgelopen periode en bereikte onlangs het hoogste peil in drie maanden. De edelmetalen beginnen de week echter op een meer volatiele noot. We zien een risk-off aanpak op de markten. Daarbij worden ook de edelmetalen niet gespaard.

Maar belangrijker is de Amerikaanse dollarindex. Die gaat maandag serieus de hoogte in. De dollar is een klassieker waarnaar beleggers vluchten. Die index ging maandag dus fors hoger en bereikte vorige week een laagste peil in 2,5 jaar. Met de dollarindex hangen ook andere activaklassen samen zoals de groeilanden.

Ook de olieprijzen gingen fors lager, maar dat is dan weer goed nieuws omdat het een belangrijke inputkost is voor de goudmijnaandelen.

In elk geval is het geen belangrijke bearish evolutie die we op dit moment zien.

Er is ook geen enkele reden om aan te nemen dat we in een definitief negatieve constellatie zitten, want dat is zeker niet het geval.

Regelmatig bijkopen is de boodschap!