Goud kan 1900 USD bereiken

In 2011 bereikte de goudprijs ei zo na de kaap van 2000 USD. Jammer genoeg ketste de bull market daarna af op een koers van iets meer dan 1900 USD per ounce. Achteraf bekeken bleek dat ook de top te zijn van de markt. Nadien ging het gestaag lager, waarbij de koersen verder corrigeerden.

Maar de afgelopen maanden ziet het plaatje voor het goud er helemaal anders uit. Analist Peter Boockvar van the Lindsey Group vertelde op een interview met CNBC zelfs onlangs dat dit het begin is van een nieuwe stierenmarkt voor het goud, en dat we zelfs op weg kunnen zijn naar het vorige hoogtepunt van 1900 USD per ounce.

Deze analist gelooft dat de hoogtepunten van 1900 USD die in 2011 werden neergezet niet alleen haalbaar zijn, maar dat ze zelfs opnieuw overtroffen kunnen worden. Zijn argumentatie is dan ook vrij eenvoudig maar krachtig: stierenmarkten overtreffen op een bepaald moment steeds de vorige top die werd neergezet.

Volgens Boockvar is het slechts een kwestie van tijd wanneer de vorige hoogtepunten weer worden uitgenomen. Als je volgens hem negatief bent voor het goud, moet je al gaan geloven dat de Fed een renteverhoging van 100 tot 200 basispunten zal doorvoeren in de komende jaren. Volgens hem is het volledig onrealistisch om dit te denken. De huidige appelflauwte in het goud is volgens de analist dan ook een prima moment om in te stappen, of om de posities gradueel te verhogen.

Goud is op dit moment ook sterk oververkocht. De negatieve rentevoeten blijven echter sterk overeind, en dat zal de sterkte in het goud verder aanzwengelen. Hij verwijst ook nog naar het midden van de jaren 2000, toen de Fed de rente verhoogde van 1 naar 5%. In die periode ging het goud van 400 naar 700 USD.

De fundamentals voor het goud zijn nog nooit zo sterk geweest, profiteer ervan zolang het kan en sla vandaag nog een mooie voorraad in!

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.