Goud is nog altijd een veilige haven

Het is een bijzonder woelige week geweest op de financiële markten. De beurzen zakten in een soort flash crash met verschillende procenten. Een dergelijke correctie zat er al lang aan te komen. Het is dan ook verbazend dat beurswaarnemers spreken over een verrassing.

In een flash zijn alle winsten die de aandelenmarkten sinds januari hadden opgebouwd, verdwenen. De S&P500 heeft alle enorme winsten die werden opgebouwd sinds het begin van het jaar weggevaagd. De returns zijn nu al negatief geworden.

De Dow-Jonesindex heeft zelfs de grootste puntendaling in de geschiedenis neergezet, want maandag gingen er 1000 punten vanaf. Er heerste paniek op de markten en iedereen wilde langs dezelfde uitgang naar buiten.

Het is dan ook verbazend om te lezen in de mainstream financiële pers dat de goudprijs geen veilige haven zou zijn. De reden is dat de goudprijs nog niet met verschillende procenten omhoog spoot. Ook een andere veilige haven, de Japanse yen, ging nog niet speciaal hoger.

Je moet echter beseffen dat we bijlange nog geen echte paniek zien op de financiële markten. Daar is veel meer voor nodig.

Na een onafgebroken stijging van bijna negen jaar zijn de aandelenmarkten nu zeker klaar voor een grotere correctie.

In dat kader is het enorm belangrijk om de portefeuille voldoende te diversifiëren. Cash is zeker een goede manier om dat effect te bereiken, maar er zijn is nog een andere manier om hetzelfde effect te bereiken: goud en zilver.

Beide edelmetalen spelen al duizenden jaren de rol van diversificatie in de portefeuille. Ook nu zal dat effect blijven aanhouden.

In de huidige omstandigheden is het broodnodig om in de portefeuille een actief te hebben dat buiten het banksysteem staat en de nodige bescherming kan geven. Meer dan ooit zullen goud en zilver deze rol spelen.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999