Goud in de toekomst wellicht bruikbaar tegen kanker

Goud zou volgens een Saoedische onderzoeker in de toekomst gebruikt kunnen gaan worden als middel tegen kanker.

Dr. Saeed Al-Jaroudi doet in Saoedi-Arabië onderzoek naar goudverbindingen als behandeling daartegen.

Hij gaf tegen Al Arabiya English aan dat het idee van het gebruik van goudverbindingen om kanker te bestrijden de afgelopen 20 jaar onderzocht is en hij heeft dat onderzoek voortgezet. Jaroudi:

The use of gold compounds for the treatment of cancer in the near future looks very promising. We have experimented on cancer infected rats, and the results so far are incredible

Hij voerde laboratoriumexperimenten uit die worden beschouwd als eerste fase ter goedkeuring van de verbinding om als behandeling geaccepteerd te worden. Hierna komen nog twee andere fasen, dierproeven – waar ze mee gestart zijn – en daarna proeven op mensen.

Volgens Jaroudi zou het nog steeds 10 tot 15 jaar kunnen duren voordat het daadwerkelijk gebruikt kan gaan worden.

Zijn onderzoek doet een poging om een alternatief te vinden voor het geneesmiddel Cisplatin, dat al 40 jaar gebruikt wordt maar veel bijwerkingen kent, goudverbindingen blijken efficiënter. Jaroudi:

One of the side effects is that if a cancer patient continues the treatment, the cancerous cell will eventually become immune to it and hence the drug becomes ineffective. Gold compound almost have zero toxicity and no negative effects on the human body. Cancer cells do not have the ability to resist gold compounds

Cisplatine, het belangrijkste geneesmiddel dat wordt gebruikt om kankerpatiënten te behandelen, is op basis van platina en wordt gebruikt in bijvoorbeeld chemotherapie. Jaroudi geeft aan dat het in vergelijking met goud behoorlijk duur is, ook het prijsaspect zou dus een voordeel kunnen zijn.

De experimenten en behandelingen uitgevoerd in het laboratorium wezen uit dat er effect te bemerken was in het stoppen van de verspreiding van kankercellen in de maag en de prostaat.

Probleem nu is echter dat de goudverbindingen nog niet stabiel zijn, maar Jaroudi blijft optimistisch. Onderzoekers zijn aan het werk om een verbinding te creëren die dat wel is.

Bronnen: Al Arabiya, Saudi Gazette, Middle East Monitor

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999